


Рис Басматі золотий (пропарений)
Чим особливий РИС "БАСМАТІ" ЗОЛОТИЙ (пропарений)?
- Басматі — різновид ароматного рису з дрібними довгими зернами.
- Рис басматі є екологічно чистим продуктом, не накопичує в собі солі важких металів та інших шкідливих речовин.
- За вмістом амінокислот та інших необхідних поживних речовин, басматі займає перше місце серед усіх сортів рису;
- Вживання такого рису зміцнює центральну нервову систему - він містить вітаміни групи В.
Як вживати РИС "БАСМАТІ" ЗОЛОТИЙ (пропарений)?
- Рис басматі – чудовий гарнір або ж самостійна страва, прекрасно підходить для приготування супів та каш;
- Чудово поєднується з овочами, грибами та прянощами;
- Він дуже легко і швидко готується. Беремо 1 частину рису та 2 частини киплячої підсоленої води, проварюємо на маленькому вогні 5-7 хв. без кришки. Потім рис знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо йому настоятись ще 20 хвилин.
Все натуральне не завжди ідеальне. Це нормально:) Голку точно не треба шукати, але переглянути і промити товар перед приготуванням варто:) Зробите так?
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Рисова запіканка з овочами (Біріяні)
Інгредієнти:
Рис Басматі — 2 скл. (350 г.)
Вода — 4 скл. (950 мл.);
Сіль — 3 ч.л.;
Мелений шафран — 1/4 ч.л.;
Тепле кокосове молоко для настоювання шафрану — 1/2 скл.;
Масло Гхі або кокосова олія — 3 ст.л.;
Гарам-масала — 2 ч.л.;
Мелений коріандр — 2 ч.л.;
Куркума — 1 ч.л.;
Картопля (або топінамбур) — 3 шт.;
Зелений горошок, відварений, або консервований — 1/2 скл. (200 г);
Помідори, бланшовані і протерті через друшляк — 4 шт.;
Суміш зелені (кінза, петрушка, кріп по 1 ст.л.) — 3 ст.л.;
Кокосове молоко (або натуральний йогурт) — 3/4 скл. (175 мл);
Рожева вода (не обов’язково) — 2 ч.л.;
Горіхи (грецкі або фундук) — 3 ст.л.. (близько 35 г).
Приготування:
1. Підготуйте рис: ретельно промийте його в воді поки вода не буде прозорою. Замочіть у воді на ніч.
2. Налийте воду в каструлю, покладіть 2 ч.л. солі і доведіть до кипіння. Потім додайте підготовлений рис і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні близько 15 хв.
3. Поки рис вариться, розмішайте шафран в теплому молоці.
4. Нагрійте в іншій каструлі масло/олію і підсмажте, постійно помішуючи мелені прянощі. Через кілька секунд додайте нарізану картоплю і помішуючи, смажте її 5 хв, поки шматочки картоплі не підрум'яняться.
5. Додайте горошок, помідори, половину зелені і сіль, що залишилася.
6. Накрийте кришкою і варіть, поки овочі не стануть м'якими, помішуючи їх кожні кілька хвилин. Якщо потрібно, додайте трохи води, щоб овочі не підгоріли.
7. До цього часу рис повинен вже зваритися.
8. Додайте в нього молоко (йогурт), рожеву воду, шафранове молоко, обережно перемішайте його виделкою і залиште на 5 хвилин.
9. Змастіть маслом дно пательні або каструлі, покрийте її половиною рису і розрівняйте. Зверху рівним шаром покладіть овочі та картоплю нарізану кубиками, покрийте їх рештою рису і розрівняйте. Накрийте сковорідку листом алюмінієвої фольги так, щоб вона пропускала якомога менше пари.
10. Поставте в розігріту духовку і запікайте рис при t° 140 ° С протягом 15-20 хвилин.
11. Перед подачею вийміть страву з пательні лопаткою. Посипте кожну порцію подрібненими горіхами і зеленню. Подавайте гарячим.
Найкраще смакувати страву у обідній час.