Крупа соргова шліфована
6 відгуків
500 г
Є в наявності
Про глютен
Сорго — безглютенова крупа.
Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
Таку крупу можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
Що таке шліфована соргова крупа та чим вона особлива?
- Соргова шліфована крупа — це шліфоване зерно сорго. Ми знімаємо верхній шар зерна, натомість оболонка і зародок залишається.
- За смаком схожа на пшоняну кашу із горіховим присмаком.
- Містить такі мікроелементи:
- фосфор (34,9 мг/100г) — покращує ріст кісток та зубів;
- калій (23,9 мг/100г) — попереджає утворення набряків;
- магній (18,7 мг) — укріплює нервову систему.
- Джерело поліфенолів, які зменшують ризик виникнення хронічних захворювань, включаючи онкологію і хвороби серця.
- Містить фолієву кислоту. Вона підтримує імунну систему та особливо рекомендована майбутнім і годуючим мамам.
- фосфор (34,9 мг/100г) — покращує ріст кісток та зубів;
- калій (23,9 мг/100г) — попереджає утворення набряків;
- магній (18,7 мг) — укріплює нервову систему.
Як вживати шліфовану соргову крупу?
- Перед приготуванням обсмажте крупу на сковороді без олії 2-3 хв до появи золотистого кольору, а потім варіть 40 хв у воді.
- Готуйте соргову кашу на сніданок. Радимо смакувати на кокосовому молоці та додавати горішки та насіння до смаку.
- Не має яскраво вираженого смаку, тому може бути й солодкою, й соленою.
- Використовуйте для приготування супів та рагу з овочами. Особливо смачно поєднувати з часником і ароматними травами.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
крупа сорго / Україна.
на 100 г: білки —9,2 г, жири — 1,8 г, вуглеводи — 76,2 г. Калорійність — 357,5 ккал.
Зберігати в сухих, добре вентильованих приміщеннях при температурі не вище 25 С і відносній вологості повітря 75%.
24 місяці