


Булгур крупний
Що таке БУЛГУР КРУПНИЙ, та чим він особливий?
- Булгур – крупа з твердих сортів пшениці. При виготовленні вона проходить мінімальну обробку, що дозволяє зберегти всі корисні компоненти;
- Це смачна, корисна та надзвичайно проста для приготування крупа;
- Булгур легко перетравлюється, стимулює обмін речовин і активно виводить з організму накопичені токсини і шлаки;
- До складу булгура входить багато калію і заліза - мінерали важливі для серця і судин.
Як використовувати КРУПНИЙ БУЛГУР?
- Булгур – чудовий гарнір або самостійна страва. Його подають замість відвареного рису або картоплі, додають в деякі салати, використовують в пловах, супах та як начинку для фарширування, тощо;
- Його використовують навіть в десертах! Булгур можна додавати у випічку (замочивши або розпаривши), поєднувати з увареними соками, медом, сиропами, горіхами, сухофруктами;
- В Аюрведі, булгур вважається «зимовою» їжею, він має зігріваючу дію і чудово втамовує голод;
- У домашній косметології жінки нерідко використовують булгур в якості скрабу.
Зверніть увагу! Перед приготуванням продукт варто ретельно проглянути та перебрати за необхідності.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Салат з булгуром та овочами
Інгредієнти:
Булгур — 100 г;
Кіноа — 100 г;
Морква — 3 шт;
Буряк — 2 шт;
Апельсин — 1/2 шт;
Мед — 3 ст. л.;
Оливкова олія — 1 ст. л.;
Гірчиця — 1 ст. л.;
Сік лимона — 1 ч. л.;
Сіль, перець — за смаком;
Адигейський сир (або тофу) за бажанням — 150г.
Приготування:
1. Відваріть булгур протягом 10-15 хв, а кіноа - 20-30 хв. Також в цей час відваріть буряк до м’якості.
2. Змішайте мед і сік половини апельсина, трохи посоліть і ретельно перемішайте.
3. Наріжте моркву кружечками. Викладіть моркву в один шар на підготовлене заздалегідь деко, застелене пергаментним папером і злегка змащене оливковою олією.
4. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Гарячу моркву полийте готовим медово-апельсиновим соусом.
5. Буряк і сир (якщо використовуєте) наріжте кубиками і змішайте в салатниці з кіноа і булругом, а потім додайте запечену моркву.
6. Для заправки з'єднайте оливкову олію з лимонним соком і гірчицею. Полийте цим соусом салат і ретельно його перемішайте.
Подавайте салат теплим.
Смачного!
Найкраще вживати у обідній час.