Булгур крупний
Булгур крупнийБулгур крупний

Булгур крупний


45 грн/ 650 г
650 г Є в наявності

- +
Булгур / Туреччина.
на 100г: білки - 12.3 г, жири - 1.3 г, вуглеводи - 57.6 г. Калорійність - 342 Ккал.
6 місяців

Що таке БУЛГУР КРУПНИЙ, та чим він особливий?

  • Булгур – крупа з твердих сортів пшениці. При виготовленні вона проходить мінімальну обробку, що дозволяє зберегти всі корисні компоненти;
  • Це смачна, корисна та надзвичайно проста для приготування крупа;
  • Булгур легко перетравлюється, стимулює обмін речовин і активно виводить з організму накопичені токсини і шлаки;
  • До складу булгура входить багато калію і заліза - мінерали важливі для серця і судин.

Як використовувати КРУПНИЙ БУЛГУР?

  • Булгур – чудовий гарнір або самостійна страва. Його подають замість відвареного рису або картоплі, додають в деякі салати, використовують в пловах, супах та як начинку для фарширування, тощо;
  • Його використовують навіть в десертах! Булгур можна додавати у випічку (замочивши або розпаривши), поєднувати з увареними соками, медом, сиропами, горіхами, сухофруктами;
  • В Аюрведі, булгур вважається «зимовою» їжею, він має зігріваючу дію і чудово втамовує голод;
  • У домашній косметології жінки нерідко використовують булгур в якості скрабу.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Булгур знижує рівень цукру в крові і покращує роботу нервової системи, що в свою чергу допомагає впоратися з безсонням, стресом і роздратованістю;
  • Велика кількість мінеральних солей покращує обмін речовин, забезпечує шкірі і волоссю здоровий вигляд;
  • У крупі містяться складні вуглеводи, тому вона ідеально підходить для дієтичного харчування.

Цікаві поради про зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.




Булгур стане відмінним доповненням до щоденного раціону спортсменів, людей фізичної праці та осіб, які слідкують за своїм харчуванням.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

    Салат з булгуром та овочами

Інгредієнти:

  1. Булгур — 100 г;

  2. Кіноа — 100 г;

  3. Морква — 3 шт;

  4. Буряк — 2 шт;

  5. Апельсин — 1/2 шт;

  6. Мед — 3 ст. л.;

  7. Оливкова олія — 1 ст. л.;

  8. Гірчиця — 1 ст. л.;

  9. Сік лимона — 1 ч. л.;

  10. Сіль, перець за смаком;

  11. Адигейський сир (або тофу) за бажанням — 150г.


Приготування:

1. Відваріть булгур  протягом 10-15 хв, а  кіноа - 20-30 хв. Також в цей час відваріть буряк до м’якості.

2. Змішайте мед і сік половини апельсина, трохи посоліть і ретельно перемішайте.

3. Наріжте моркву кружечками. Викладіть моркву в один шар на підготовлене заздалегідь деко, застелене пергаментним папером і злегка змащене оливковою олією.

4. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Гарячу моркву полийте готовим медово-апельсиновим соусом.

5. Буряк і сир (якщо використовуєте) наріжте кубиками і змішайте в салатниці з кіноа і булругом, а потім додайте запечену моркву.

6. Для заправки з'єднайте оливкову олію з лимонним соком і гірчицею. Полийте цим соусом салат і ретельно його перемішайте.

Подавайте салат теплим.
Смачного!

Найкраще вживати у обідній час.


Табуле з булгуру


1. Булгур - 150 г;

2. Жовтий помідор - 1 шт;

3. Червоний помідор - 1шт;

4. Лайм - 1/2 шт;

5. М'ята - 5 г;

6. Петрушка - 20 г;

7. Оливкова олія - 2 ст.л.;

8. Чорний перець, сіль - щіпка.



 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Зваріть булгур;

2. Помідори, петрушку, м'яту дрібно наріжте;

3. Цедру лайма натріть на тертці та витисніть сік з однієї половинки;

4. Змішайте булгур з  іншими інгредієнтами та заправте олією і спеціями.


Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.