Булгур дрібний
Булгур дрібнийБулгур дрібний

Булгур дрібний


43 грн/ 650 г
650 г Є в наявності

- +
Булгур / Туреччина.
на 100г: білки - 12.3 г, жири - 1.3 г, вуглеводи - 57.6 г. Калорійність - 342 Ккал.
6 місяців

Що таке БУЛГУР ДРІБНИЙ, та чим він особливий?

  • Булгур – крупа з твердих сортів пшениці. При виготовленні вона проходить мінімальну обробку, що дозволяє зберегти всі корисні компоненти;
  • Це смачна, корисна та надзвичайно проста для приготування крупа;
  • Булгур легко перетравлюється, стимулює обмін речовин і активно виводить з організму накопичені токсини і шлаки;
  • До складу булгура входить багато калію і заліза - мінерали важливі для серця і судин.

Як використовувати ДРІБНИЙ БУЛГУР?

  • Булгур – чудовий гарнір або самостійна страва. Його подають замість відвареного рису або картоплі, додають в деякі салати, використовують в пловах, супах та як начинку для фарширування, тощо;
  • Його використовують навіть в десертах! Булгур можна додавати у випічку (замочивши або розпаривши), поєднувати з увареними соками, медом, сиропами, горіхами, сухофруктами;
  • В Аюрведі, булгур вважається «зимовою» їжею, він має зігріваючу дію і чудово втамовує голод;
  • У домашній косметології жінки нерідко використовують булгур в якості скрабу.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Булгур знижує рівень цукру в крові і покращує роботу нервової системи, що в свою чергу допомагає впоратися з безсонням, стресом і роздратованістю;
  • Велика кількість мінеральних солей покращує обмін речовин, забезпечує шкірі і волоссю здоровий вигляд;
  • У крупі містяться складні вуглеводи, тому вона ідеально підходить для дієтичного харчування.

Цікаві поради про зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.




Булгур стане відмінним доповненням до щоденного раціону спортсменів, людей фізичної праці та осіб, які слідкують за своїм харчуванням.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

       Салат з булгуром

Інгредієнти:

  1. Булгур — 100г;

  2. Вода питна — 200мл;

  3. Адигейський сир (або тофу) — 150г;

  4. Стебло селери — 2 шт;

  5. Червона цибуля — ½ шт;

  6. Помідори чері — 10 шт.

Заправка:

  1. Зелень петрушки — ½ пучка;

  2. Оливкова олія — 5 ст.л.;

  3. Сік лимона — 2 ст.л.;

  4. Сіль — за бажанням.

Приготування:

1. Закип’ятіть воду. Закиньте булгур. Накрийте кришкою, виключіть вогонь та залиште на 10-12 хв.
2. Помістіть всі інгредієнти для заправки в блендер та подрібніть.
3. Заправте булгур та перемішайте.
4. Поріжте помідори на половинки, цибулю та селеру дрібними скибочками а сир на невеликі квадрати і додайте до булгуру та розмішайте.
5. Салат подавайте теплим.

Смачного!
Найкраще вживати в обідній час.

 Табуле з булгуру

Інгредієнти:


1. Булгур - 150 г;

2. Жовтий помідор - 1 шт;

3. Червоний помідор - 1шт;

4. Лайм - 1/2 шт;

5. М'ята - 5 г;

6. Петрушка - 20 г;

7. Оливкова олія - 2 ст.л.;

8. Чорний перець, сіль - щіпка.



 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Зваріть булгур;

2. Помідори, петрушку, м'яту дрібно наріжте;

3. Цедру лайма натріть на тертці та витисніть сік з однієї половинки;

4. Змішайте булгур з  іншими інгредієнтами та заправте олією і спеціями.



Написати відгук
Відгуки про товар (9)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.