


Соя
27 відгуків
81 грн 600 г
600 гbig pack 1 кг
Є в наявності
Соя / Україна.
на 100г: білки — 35 г, жири — 17 г, вуглеводи — 17 г. Калорійність: 350 Ккал.
12 місяців
Чому соя така корисна?
- Соя — це рослинний бобовий продукт.
- Містить:
- близько 50% повноцінного білка;
- залізо (16 мг у 100 г продукту) при добовій потребі 12-25 мг;
- кальцій (348 мг у 100 г продукту) при добовій потребі 1000 мг;
- калій (1607 мг/100 г) при добовій потребі 2500-3500 мг. - Багата на вітаміни групи В (В1 - 0,94 мг ; В2 - 0,22 мг ; В3 - 9,7 мг ; В5 - 1,75 мг ; В6 - 0,85 мг, В7 - 60 мкг; В9 - 200 мкг).
- Містить ізофлавони — речовини, які регулюють вироблення гормону естрогену і попереджають розвиток остеопорозу.
- Соя — це той вид бобових, який легко засвоюється організмом і не викликає здуття, тому куштуйте із задоволенням:)
- близько 50% повноцінного білка;
- залізо (16 мг у 100 г продукту) при добовій потребі 12-25 мг;
- кальцій (348 мг у 100 г продукту) при добовій потребі 1000 мг;
- калій (1607 мг/100 г) при добовій потребі 2500-3500 мг.
Як вживати сою?
- Перед тим як варити сою замочіть її на 10-12 годин. Після цього промийте і варіть близько 1-1,5 години.
Пам'ятайте — після замочування соя збільшиться в 2-3 рази.
- Готуйте із сої молоко, сир (тофу), соєве м'ясо та пюре.
- Завдяки нейтральному смаку — це чудове доповнення до будь-якої страви.
- Якщо ви дотримуєтеся посту, зверніть увагу на сою — це рослинний продукт, який замінить м’ясо і молоко.
- Щоб дізнатися більше способів приготування — зазирніть у вкладку РЕЦЕПТИ.
- Порада від нас: вживайте бобові разом зі свіжими овочами та зеленню. Вони містять багато вітаміну С, який допомагає бобовим засвоюватися краще.
Пам'ятайте — після замочування соя збільшиться в 2-3 рази.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- При захворюваннях ендокринної системи та під час вагітності рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.
Соєве молоко
1. Соєві боби - 800г;
2. Вода для замочування - 8 скл;
3. Вода для приготування молока - 8 скл.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Промийте соєві боби та замочіть їх у 8 склянках холодної води на 12 год.
2. Злийте воду, промийте сою, помістіть боби в каструлю та їх залийте водою (також 8 склянок).
3. Доведіть боби до кипіння, зніміть з плити та відцідіть воду у чистий посуд.
4. Подрібніть сою у блендері, повільно додаючи відціджену воду.
5. Відіжміть масу через марлю і залиште стікати рідину в ємність.
6. Перед вживанням прокип'ятіть соєве молоко.
7. Зберігайте молоко в холодильнику.
Ікра з соєвих бобів
1. Соя - 200г;
2. Волоські горіхи - 1/2 склянки;
3. Цибуля - 2 шт;
4. Олія - 5 ст.л.;
5. Лимонний сік - 2 ст.л.;
6. Сіль, перець - за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Відваріть сою, наріжте цибулю .
2. Подрібніть все разом у блендері, додайте спеції, лимонний сік та добре перемішайте.
3. Вживайте як самостійну страву, або використовуйте, як додаток до бутербродів.
Смачного !
Написати відгук
Відгуки про товар (27)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.