Сочевиця коричнева (червона нешліфована)
Сочевиця коричнева (червона нешліфована)

Сочевиця коричнева (червона нешліфована)


2 відгуки
115 грн 700 г
700 г Під замовлення (1 доба)
- +
Сочевиця коричнева / Україна
на 100г: білків, г: 21.6 г, жирів, г: 1.1, вуглеводів, г: 48.0. Калорійність - 314 Ккал.
10 місяців

В чому користь сочевиці?

  • Містить у великих кількостях:
    - залізо (7,5 мг у 100 г продукту) – добова потреба 12-25 мг,;
    - цинк (2,5 мг/100 г) – добова потреба 8-15 мг;
    - фолієва кислота ( 90 мкг/100 г) – добова потреба 400 мкг;
    - вітамін В1 (0,5 мг/100 г) – добова потреба 1,5 мг.
  • Лідер за кількістю калію та заліза серед усіх бобових. Вони нормалізують роботу серця та рівень гемоглобіну в крові.
  • Джерело рослинного білка – 21 грам на 100г продукту. Це прекрасне доповнення до раціону, якщо ви дотримуєтесь посту або веганського харчування.
  • Багата на вітаміни групи В, які нормалізують метаболізм і підвищують імунітет.

Як вживати сочевицю?

  • Перед тим як готувати сочевицю промийте і залийте водою у співідношенні сочевиці і води 1:2. Варіть 15-20 хв. до готовності.
  • На основі сочевиці виходять смачні оладки та вегетеріанські котлети.
  • Порада від нас: вживайте бобові разом зі свіжими овочами та зеленню. Вони містять багато вітаміну С, який допомагає бобовим засвоюватися краще.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту перед вживанням обов'язково порадьтесь з лікарем.

Детальніше

                                             Десерт з сочевиці

Інгредієнти:

  1. Сочевиця коричнева відварена — 1 склянка;

  2. Молоко рослинне (або коров’яче) — 2 склянки;

  3. Кориця — ½ ч.л.;

  4. Какао порошок — 2 ч.л.;

  5. Фініки — 40 г;

  6. Ягоди годжі — 2 ч.л.;

  7. Грецькі горіхи — 20 г.

Приготування:

Підігрійте молоко, щоб воно було тепле. Замочіть фініки у теплій воді на 15-20 хв та промийте. Очистіть їх від кісточок. Взбийте у блендері сочевицю, молоко, фініки, какао порошок та корицю до однорідної маси.
Додайте до маси ягоди годжі. Викладіть у мисочки та присипте дробленими горіхами.
Покладіть у холодильник на 2-3 години. Подавайте охолодженим.

Найкраще вживати в обідній час. Чудово підходить як корисний десерт для діток.

                                                                       Пюре із сочевиці
     0,5 л води
     200 г сочевиці
     1 цибулина
     1 морквина
     1 болгарський перець
      2 ст л олії
      1 ч л куркуми
      1 ч л солі
      чорний мелений перець
      зелень


      ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Овочі почистити, нарізати, залити водою, варити 20 хвилин
2.      Сочевицю добре промити, додати до овочів та варити 10-12 хвилин до готовності сочевиці
3.      Перекласти все з каструлі в блендер і перемолоти до однорідної маси
4.      Додати олію, сіль, перець та зелень.
 
                                                                                      Суп із сочевиці
1,5 л води
200 г сочевиці
1 цибулина
1 морквина
 3 ст. л. олії
 2 ст. л. борошна
 сіль


ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Промити сочевицю, нашатковану моркву, покласти в катрулю, залити водою і варити до готовності.
2.       Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити на олії до золотистого кольору.
3.       Додати  цибулю в суп, посолити та довести до кипіння.

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.