Сочевиця червона
Сочевиця червонаСочевиця червона

Сочевиця червона


13 відгуків
129 грн 700 г
700 гbig pack 1 кг Під замовлення (1 доба)
- +
Сочевиця червона ціла / Туреччина.
на 100г: білки – 22 г, жири — 1 г, вуглеводи – 48 г. Калорійність – 294 Ккал.
12 місяців

В чому користь червоної сочевиці?

  • Містить у великих кількостях:
    - залізо (7,5 мг у 100 г продукту) – добова потреба 12-25 мг,;
    - цинк (2,5 мг/100 г) – добова потреба 8-15 мг;
    - фолієва кислота ( 90 мкг/100 г) – добова потреба 400 мкг;
    - вітамін В1 (0,5 мг/100 г) – добова потреба 1,5 мг.
  • Лідер за кількістю калію та заліза серед усіх бобових. Вони нормалізують роботу серця та рівень гемоглобіну в крові.
  • Джерело рослинного білка – 21 грам на 100г продукту. Це прекрасне доповнення до раціону, якщо ви дотримуєтесь посту або веганського харчування.
  • Багата на вітаміни групи В, які нормалізують метаболізм і підвищують імунітет.

Як вживати червону сочевицю?

  • Перед тим як готувати червону сочевицю промийте і залийте водою у співідношенні чечевиці і води 1:2. Варіть 15-20 хв. до готовності.
  • Червоний сорт сочевиці легко розварується, тому ідеально підходить для приготування каш, крем-супів та сочевичного пюре.
  • На основі сочевиці виходять смачні оладки та вегетеріанські котлети.
  • Порада від нас: вживайте бобові разом зі свіжими овочами та зеленню. Вони містять багато вітаміну С, який допомагає бобовим засвоюватися краще.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту перед вживанням обов'язково порадьтесь з лікарем.

Детальніше

  • Червона сочевиця допоможе вилікувати гастрит та виразку шлунку;
  • Налагодить роботу сечостатевої та серцево-судинної систем.

Стаття від "Смак Життя" - "Сочевиця для здоров'я пригодиться"



Дієтичний продукт. Підходить для дітей, вагітних жінок, людей похилого віку, людей з анемією, хворих з пієлонефритом, холециститом, з проблемами ШКТ, серцево-судинної, нервової систем та для людей з високою фізичною та розумовою діяльністю.



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

                                                                   



     Пюре із сочевиці


  Інгредієнти:


1. Вода -  0,5 л.;

2. Сочевиця 200 г.;

3. Цибулина - 1 шт.;
4. Морква - 1 шт.;
5. Болгарський перець - 1 шт.;
6. Олія -  2 ст.л.;

7. Куркума -  1/3 ч.л.;

8. Сіль - 0,5 ч л 

9. Чорний мелений перець - за смаком;
10. Зелень - за смаком.


      ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Овочі почистити, нарізати, залити водою, варити 20 хвилин
2.      Сочевицю добре промити, додати до овочів та варити 10-12 хвилин до готовності сочевиці
3.      Перекласти все з каструлі в блендер і перемолоти до однорідної маси
4.      Додати олію, сіль, перець та зелень.
 
                                                                                      Суп із сочевиці


2 л води,

250 г сочевиці

80 г  цибулі

75 г моркви

70 г броколі

85 г кабачка

2 ст. л. зелені петрушки

сіль, чорний мелений перець

1/3 ч. л. куркуми

0,5 ч. л. майорану або інших сухих трав

3 ст. л. олії. 

 

ПРИГОТУВАННЯ:
1.      1. Нарізати моркву, цибулю та кабачок невеликим кубиком або довільної форми. Броколі розібрати на маленькі суцвіття.

2. Обсмажити овочі на олії з додаванням води протягом 10 хв

3. У киплячу воду закинути обсмажені овочі, броколі та промиту сочевицю. Варити ще приблизно 15 хв поки сочевиця та овочі не будуть готові. 

4. Наприкінці додати сіль, спеції, зелень та виключити вогонь. Дати настоятись 10 хв. Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.