Сироїдний хліб: рецепт
Опубліковано: 21.09.2014, Оновлено: 08.06.2020
Сироїдний хліб
Живий хліб готувати просто – змолоти та змішати всі необхідні інгредієнти,
сформувати форму, розрізати і підсушити. Живий хліб виходить дуже ситним,
два-три шматки такого хліба надовго втамовують голод. Зберігається такий хліб в холодильнику 2-3
дні.
Сироїдний хліб можна вживати як самостійну страву, а також можна використовувати,
як основу для бутербродів. Кожен раз живий хліб може вдатись по-різному - в залежності від якості змеленої маси
виходить різний смак. Якщо змолоти крупніше, то хліб вийде сухішим і більш
розсипчастим, якщо змолоти дуже дрібно, то хліб буде вологим. Це специфіка
живої кухні.
Вдалих Вам експериментів!
Рецепти. Бородинський сироїдний хліб СКЛАДНИКИ:
для хліба:
1 скл меленого
льону
1 скл пророщеного
насіння соняшника
150 г буряка
150 г моркви
150 г цибулі
3 зубчика часнику
1 ст л базиліку
1 ст л коріандру
1 ст л зіри
жменька родзинок
сіль за бажанням
для присипки:
насіння льону
ціле
насіння соняшника
ціле
коріандр цілий
зіра ціла
насіння льону
мелене
насіння соняшника
мелене
коріандр мелений
зіра мелена
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Насіння
соняшника промити і замочити на ніч
2. Льон змолоти
на блендері, додати прянощі – базилік, коріандр, зіру.
3. Подрібнити 3
зубчики часнику, додати до суміші льону і прянощів.
4. Змолоти на блендері до консистенції пюре
овочі – цибулю, моркву, буряк.
5. Додати до
овочевого пюре пророщене насіння соняшника і цілі родзинки.
6. Вимішати все
разом до консистенції дуже твердого тіста.
7. Вручну
сформувати буханочку хліба (або наповнити спеціальну форму)
8. Готовий хліб
обваляти в присипці. Можна розрізати на шматки та підсушити в дегідраторі.
Рецепти.