Бездріжджовий чи дріжджовий хліб

Опубліковано: 13.08.2014,   Оновлено: 08.06.2020

Перейти в каталог товарів


За допомогою чого випікали хліб в глибоку давнину,  якщо термофільні дріжджі виникли зовсім недавно?

 Колись закваски готували з житнього борошна, соломи, вівса, ячменю, пшениці. До цього часу в деяких селах збереглися рецепти приготування хліба без сьогоднішніх дріжджів. Такі закваски збагачують організм клітковиною, мінеральними речовинами, ферментами, органічними кислотами, вітамінами, біостимуляторами. 


Рецепт приготування хліба передавався з покоління в покоління, майже кожна сім'я мала якийсь свій секрет випічки хліба, який в народній кухні був своєрідним ритуалом.



Готували хліб один раз на тиждень на різних заквасках: житніх, вівсяних. Використовували неочищену житню муку, завдяки чому, хоч хліб був грубий, зате містив всі корисні речовини, що містяться в злаках. Саме такий хліб дозволяв регулювати роботу кишечника та засвоєння корисних речовин. Колишній хліб при придавленні розправлявся і набував колишню форму, такий хліб довго не пліснявів і не черствів, а при випічці в печі набував особливого незабутнього смаку і аромату.


А потім винайшли дріжджі... Дріжджі — це група одноклітинних грибів, які втратили міцеліальну будову у зв'язку з переходом до проживання у рідких і напіврідких субстратах,  домінують серед грибів у водних середовищах. Звичайний дріжджовий грибок не виживає в людському організмі через високу температури тіла, але генетиками  був виведений особливий вид термостійких дріжджів, що можуть розмножуватись навіть при температурі 43-44 градуси.
 
Дріжджові грибки розмножуються в організмі з величезною швидкістю, при цьому пожирають корисну мікрофлору шлунково-кишкового тракту та вбивають фагоцити, що відповідають за імунітет. Все це спричиняє проникнення патогенних мікроорганізмів в клітини травного тракту та в кров. 


Крім того, в людському організмі дріжджі викликають бродіння, яке порушує регенерацію організму.  А регенерація в нашому організмі проходить постійно. Наприклад, якщо видалили 70% печінки, то вона може вже повністю відновитись через 3-4 тижні, кожні 5-7 діб оновлюється епітелій кишечника, а епідерміс шкіри змінюється з ще більшою швидкістю! Мікробіологи впевнені, що зниження імунітету і виникнення раку спричинюють процеси бродіння, що проходять в організмі завдяки дріжджам...


 
Регулярне вживання продуктів бродіння веде до пониження опірності організму, швидкої стомлюваності мозку, хронічної мікропатологіі, підвищує сприйнятливість до впливу іонізуючих випромінювань та канцерогенів, що руйнують організм. Крім того, дріжджі порушують нормальне клітинне розмноження,  а також провокують хаотичне розмноження клітин з утворенням пухлини.
На сьогоднішній день в зв'язку з порушеною екологією, дріжджі мутують, створюються нові  невідомі підвиди, тому поки лікарі радять утримуватися від дріжджової випічки.
 
Термофільні дріжджі мають негативний вплив на здоров'я людини, це – вид дріжджів, що винайдені людиною і в природі самостійно не зустрічаються. Використовуються  вони при виробництві спирту, пивоварінні та хлібопеченні.  
Технологія виробництва заснована на розмноженні їх в рідких поживних середовищах, що готуються з відходів від виробництва цукру - меляси. Мелясу розбавляють водою, підкислюють сірчаною кислотою та обробляють хлорним вапном... Таку складну і дивну технологію використовують, не дивлячись на те, що в природі існують природні дріжджі, хмільні, наприклад, солод і т.п.
 
Термофільні дріжджі настільки живучі, що навіть при 3-4 кратному використанні їх активність тільки зростає. Також виявилось, що при випічці хліба дріжджі не знищуються, а зберігаються в капсулах з клейковини. А при розмноженні дріжджів формуються аскоспори, які, опиняються спочатку в травному тракті людини, а потім, потрапляють в кровоносне русло, руйнують мембрани клітин та сприяють онкологічним захворюванням.
 
Дослід зі злоякісною пухлиною: французький вчений Етьєн Вольф протягом 37 місяців культивував злоякісну пухлину шлунка в пробірці з розчином, в якому знаходився екстракт ферментуючих дріжджів. Експериментуючи, вчений пробував вилучати екстракт, перевіряючи ріст пухлини. В результаті проведеного експерименту,  він з'ясував, що в екстракті дріжджів міститься речовина, що стимулює ріст ракових пухлин.
Вчені А.Г. Качужний і А.А. Болдирєв своїми дослідженнями підтвердили висновок Етьєна Вольфа про те, що дріжджовий хліб стимулює ріст пухлини.
 
Чому, вживаючи багато їжі, сучасні люди не наїдаються?
 
Спиртове бродіння, що здійснюється дріжджами без доступу кисню, є процесом неекономічним та  марнотратним - з однієї молекули цукру виділяється всього 28 ккал, а при доступі кисню - 674 ккал! Дріжджі розмножуються в умовах організму в геометричній прогресії, а це дозволяє патогенній мікрофлорі активно жити і розмножуватися. Це також пригнічуює нормальну мікрофлору, яка при правильному харчуванні, сприяє утворенню вітамінів групи В і незамінних амінокислот.
 
Що відбувається в людському організмі, коли в нього проникають дріжджі?
 
При бродінні, викликаному дріжджами, порушується діяльність всіх органів травлення. Бродіння супроводжується гниттям, розвивається мікробна флора, патогенні мікроорганізми проникають через стінку кишечника в кров. Сповільнюється евакуація токсичних мас з організму,  застоюються калові камені, які поступово вростають в слизову кишечника. Секрет органів травлення втрачає захисну функцію і знижує травну. Недостатньо засвоюються і синтезуються вітаміни, не засвоюються в належній мірі мікроелементи. Використання в їжу дріжджових продуктів сприяє  утворенню запорів, утворенню згустків піску, каменів у жовчному міхурі, печінці, підшлунковій.


В нормі серце і легені, шлунок, печінка та підшлункова залоза отримують потужний масуючий енергетичний стимул від діафрагми, яка є головним дихальним м'язом. При дріжджовому бродінні діафрагма не виконує коливальних рухів, займає вимушену позицію, серце розташовується горизонтально, нижні частки легенів здавлені, всі органи травлення затиснуті роздутим газами деформованим кишечником. В нормі діафрагма здійснює коливальні рухи, що сприяють притягуванню крові від нижніх і верхніх кінцівок і голови на очищення в легені. При обмеженні рухів  збільшуються застійні явища в членах нижніх кінцівок, малого таза і голови і у результаті - варикозному розширенню вен, тромбоутворенню, трофічних виразок, а також подальшомуо зниженню імунітету.  
 
В США, Швеції та інших країнах бездріжджовий хліб вже став звичайним явищем і рекомендується, як один із засобів профілактики онкозахворювань та підвищенню імунітету організму. В нас в Україні такий хліб лише набуває популярності і придбати його можна не всюди. Бездріжджовий хліб та випічку можна придбати на сайті "Смаку життя":


Можна самостійно в домашніх умовах випікати корисний для здоров`я бездріжджовий хліб з цільнозернового борошна.

 
Пропонуємо до Вашої уваги  рецепт.
 
                                           Рецепт «Хліб житньо-пшеничний бездріжджовий»
 
СКЛАДНИКИ:
 
2 ст ложки бездріжджової закваски
400 мл води
2 ст л соняшникової олії
200 г пшеничного цільнозернового борошна
300 г житнього цільнозернового борошна
сіль, насіння, спеції за смаком
 
ОПАРА:

  1. Розводимо закваску 200 мл води

  2. Додаємо таку кількість житнього борошна, щоб утворилась густа, сметаноподібна маса

  3. Залишаємо при кімнатній температурі на 6-8 годин
 
ТІСТО:

  1. Додаємо до опари 200 мл води, 2 ст л олії, сіль, спеції, насіння.

  2. Додаємо потрохи борошно і вимішуємо туге тісто.

  3. Змащуємо форму олією, викладаємо тісто в форму і ставимо в тепле місце на 2-3 години.

  4. Ставимо в гарячу піч до 200 градусів на 5-10 хвилин, потім зменшуємо темпетатуру до 150-160 градусів і печемо 1, 5 годин до готовності.

  5. Гарячий хліб викладаємо з форми і даємо застигнути.
 
Будьте здорові та щасливі!



Якщо ви маєте запитання - пишіть нам:
Telegram: 068 618 18 86
Viber:       068 618 18 86

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення