Новинка: каніхуа

Опубліковано: 16.02.2018,   Оновлено: 13.11.2019
Яку цікаву назву має наша новинка, правда ж?
Хтось із вас її дуже очікував, а для тих, хто не знайомий з цією екзотикою ми розповімо про каніхуа.


Каніхуа - це унікальний суперфуд і близький "родич" кіноа.
Відмінність між ними в тому, що каніхуа не містить сапоніни, які надають крупі гіркості, також містить в 1,5 більше корисних речовин.
Швидко готується, чудово підходить для гарніру і має приємний горіховий смак.

  • Каніхуа є цінним джерелом кальцію, фосфору, заліза (до 59% від добової потреби), цинку, вітамінів В1, Е і фолієвої кислоти (до 123% від добової потреби) .
  • Ідеально підходить для людей, які дотримуються здорового способу життя;
  • Використовується в дієтичному  харчуванні;
  • Має низький глікемічний індекс;
  • Легко засвоюється організмом;
  • Має високий рівень лізину;
  • Надовго заряджає енергією;
  • Багата антиоксидантами.
_____________________________________


- Може використовуватись для приготування десертів, або бути складником салатів;


- Якщо подрібните каніхуа в кавомолці - отримаєте безглютенове борошно.

Для приготування каші необхідно залити насіння каніхуа водою з розрахунку 1: 2 і варити 15-20 хвилин, до того часу, поки крупа не збільшиться в розмірі і не стане м'якою. За смаком можна додати будь-які спеції, прянощі, фрукти та інші добавки.