Шрот чорного кмину
Шрот чорного кмину

Шрот чорного кмину


25 грн/ 250 г
250 г
+ -
Є в наявності
Чорний кмин / Україна (власного виробництва)
на 100г: білки - 0,1 г, жири - 19 г, вуглеводи - 16 г. Калорійність - 235 Ккал.
6 місяців

  • Шрот (клітковина, макуха) - це залишки насіння олійних культур після вилучення з них олії методом холодного тиснення та пресування;
  • Шрот чорного кмину - ефективний спосіб для схуднення та виведення шлаків і солі з організму;
  • Всі вітаміни у шроті збережені завдяки нетермічній обробці;
  • Шрот чорного кмину має досить специфічний смак, проте Ви можете його додавати до каш, салатів, млинців та в кисломолочні напої;
  • Шрот чорного кмину має антисептичну, болезаспокійливу, жовчогінну та антипаразитарну дії;
  • Вживайте шрот чорного кмину по 1 ст. л (краще по 1-2.ч.л.)
_________


-  Шрот чорного кмину допоможе при запорах, важкому сечовипусканні, болях в нирках, епілепсії;


- Шрот чорного кмину є ідеальним для профілактики ракових пухлин;


- Вживання шроту допоможе вилікувати ожиріння, пришвидшити метаболізм та сприятиме правильному схудненню;


- Шрот чорного кмину рекомендовано вживати при бронхіальній астмі, алергії та дерматиті;


- Шрот чорного кмину допоможе позбутися безсоння та порушення пам’яті;


- Шрот чорного кмину сприятиме зміцненню імунітету;


- Регулярне вживання шроту чорного кмину покращує травлення, знижує рівень шкідливого холестерину та лікує печінку;


- Зі шроту чорного кмину готують настоянки, які вживають при застудах, захворюваннях підшлункової залози;


- Вживайте шрот чорного кмину по 1 ст. л. двічі на день, запиваючи великою кількістю води або приймає його із соком, кефіром чи йогуртом;


- Не можна вживати шрот чорного кмину вагітним та людям із пересадженими органами, оскільки він може спровокувати відторгнення;


- Зберігайте шрот в сухому прохолодному місці в щільно закритому посуді.

Дієтичний продукт. Підходить для спортсменів, людей з надлишковою вагою, активною розумовою діяльністю, діабетиків і для всіх, хто віддає перевагу корисним і здоровим продуктам.



Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Кунжутні паляниці

Інгредієнти:


  1. Шрот кунжута — 200 г;

  2. Картопляне пюре — 100 г;

  3. Шрот чорного кмину — 3 ч.л.;

  4. Перець чилі свіжий — 1 стручок (або ¼ ч.л. меленого)

  5. Тмин — 1 ч.л.;

  6. Кінза або петрушка свіжа — 5 г;

  7. Олія для смаження — 3 ч.л.

  8. Сіль — за смаком.

Приготування:


Кунжутний шрот насипте в миску. Додайте картопляне пюре. Поріжте мілко перець чілі (якщо використовуєте свіжий). Додайте тмин, нарізані листя кинзи і соль. Все добре змішайте і, додаючи трохи води, замішайте еластичне тісто. Сформуйте з тіста маленькі кульки (приблизно 3 шт.). Змажте робочу поверхню олією, також змажте скалку. Розкатайте кожену кульку.  Паляниці смажте на добре розігрітій сковорідці протягом 2-3 хвилин. Змажте олією та переверніть на іншу сторону і смажте ще стільки ж часу. Подавайте гарячими.
Смачного!


Найкраще вживати у обідній час та після тренувань.


Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.