Чорний кмин, калінджі домашнє
Чорний кмин, калінджі домашнє

Чорний кмин, калінджі домашнє


25 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Чорний кмин / Україна (походження сировини: Індія)
на 100г: білків – 19.8 г, жирів – 14.6 г, вуглеводів – 11.9 г. Калорійність– 333 Ккал.
12 місяців

  • Чорний кмин (калінджі, нігелла, сейдана, чорнушка посівна, калонгі, римський коріандр) – насіння чорного кольору з гострим, терпким, гіркуватим смаком і тонким приємним ароматом;
  • Додавайте чорний кмин до салатів, страв з картоплі, рису, овочів та бобових, для ароматизації різноманітної випічки, також при консервації овочів, фруктів та ягід;
  • Відмінно калінджі смакує з баклажанами, морквою, капустою, а також з ягодами – полуницею, смородиною, суницею та малиною;
  • Чорний кмин добре поєднується з селерою, фенугреком , чорним перцем, імбирем, коріандром, кардамоном, орегано.

_____________________________________________________________________________________________________

- Чорний кмин знизить рівень цукру, холестерину та допоможе при захворюваннях травної системи (гастрит, метеоризм, зайва вага, нудота, дисбактеріоз, підвищена кислотність шлункового соку);


- Чорний кмин зміцнює імунну систему, полегшує симптоми алергії, долає інфекції;


- Чорний кмин - природній стимулятор енергії, тонізує, надає сил та  позбавляє від хронічної втоми;


- Змішайте в рівних пропорціях змелене насіння калінджі і мед. Отриману пасту вживайте зранку натщесерце по 1-2 ч.л. (особливо рекомендовано спортсменам та літнім людям);


- Чорний кмин  допоможе при апатії, порушеннях пам'яті, закупоренні судин і проблемах концентрації уваги;


- Відвар з насіння чорного кмину позбавить від інфекційних шкірних захворювань, грибків, екземи, прищів, лущення шкіри;


- Зберігайте насіння в цілому вигляді, у щільно закритій скляній тарі в темному місці;


Чорний кмин протипоказаний в лікувальних цілях вагітним, людям з трансплантованими органами, а також при індивідуальній непереносимості;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


- Зверність увагу: чорний кмин (домашній) - очищений в домашніх умовах, може містити лушпиння.


Більше про калінджі: http://goo.gl/HMX3T4

Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 


Про друзів наших менших

Голубці з сочевицею «Бхімасена»


Інгредієнти:

  1. Капуста середня - 1 шт.;

  2. Сочевиця - 3/4 скл.;

  3. Рис червоний — 1/2 скл.;

  4. Вода або овочевий бульйон — 3 скл.;

  5. Кокосова олія — 1 ст.л.;

  6. Морква — 3 ст.л.;

  7. Сік лимону — 1 ч.л.;

  8. Паприка копчена — 1 ч.л.;

  9. Сіль — за смаком;

  10. Перець мелений білий або чорний — за смаком;

  11. Асафетида – 1/8 ч.л.;

  12. Чорний кмин (калінжі) — 1/4 ч.л.;

Для соусу:

  1. Томатний сік (томатне пюре розведене з водою) - 800 мл.

  2. Цукор кокосовий - 1 ст.л.;

  3. Сік лимона - 1,5 ч.л.;

  4. Куркума – 1/8 ч.л.;

  5. Паприка – 1/8 ч.л.;

  6. Асафетида – 1/8 ч.л.

  7. Сіль — за смаком;

  8. Перець мелений білий або чорний — за смаком;

Приготування:

  1. Капусту залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин. Потім воду злийте.

  2. Зніміть ціле листя з качана та зріжте потовщення.

Приготуйте начинку:

  1. Сочевицю залийте овочевим бульйоном (водою). Варіть до готовності.

  2. Поки готується сочевиця, приготуйте рис: залийте рис 1 скл. води. Варіть протягом 15-20 хв. під закритою кришкою.

  3. Поки вариться рис, на маслі обсмажте моркву зі спеціями.

  4. Коли рис, сочевиця і морква будуть готові - змішайте їх разом.

Готуйте соус:

  1. Всі інгредієнти для соусу змішайте і варіть 5 хв.

  2. Далі у форму для приготування голубців налийте половину приготованого соусу.

  3. На кожен листок капусти викладайте начинку по 2-3 ст.л., загортайте конвертиком і викладайте у форму для готування. Залийте соусом.

  4. Поставте в духовку приблизно на 1 годину при 180°С або варимо на повільному вогні.

Найкраще вживати в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.