Чорний кмин, калінджі
Чорний кмин, калінджіЧорний кмин, калінджі

Чорний кмин, калінджі


25 грн/ 100 г 29 грн
100 г
+ -
Є в наявності
Чорний кмин / Індія.
на 100 г: білків – 19.8 г, жирів – 14.6 г, вуглеводів – 11.9 г. Калорійність – 333 Ккал.
12 місяців
До закінчення акції залишилось:
 

Що таке ЧОРНИЙ КМИН (КАЛІНДЖІ)? Як його використовувати?

  • Чорний кмин (калінджі, нігелла, сейдана, чорнушка посівна, калонгі, римський коріандр) – насіння чорного кольору з гострим, терпким, гіркуватим смаком і тонким приємним ароматом;
  • Додавайте чорний кмин до салатів, страв з картоплі, рису, овочів та бобових, для ароматизації різноманітної випічки, також при консервації овочів, фруктів та ягід;
  • Відмінно калінджі смакує з баклажанами, морквою, капустою, а також з ягодами – полуницею, смородиною, суницею та малиною;
  • Чорний кмин добре поєднується з селерою, фенугреком , чорним перцем, імбирем, коріандром, кардамоном, орегано.

В чому сила ЧОРНОГО КМИНУ (КАЛІНДЖІ)? 

  • Чорний кмин знизить рівень цукру, холестерину та допоможе при захворюваннях травної системи (гастрит, метеоризм, зайва вага, нудота, дисбактеріоз, підвищена кислотність шлункового соку);
  • Чорний кмин зміцнює імунну систему, полегшує симптоми алергії, долає інфекції;
  • Також це природній стимулятор енергії, тонізує, надає сил та  позбавляє від хронічної втоми.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Чорний кмин протипоказаний в лікувальних цілях вагітним, а також людям з трансплантованими органами.

Детальніше

  • Змішайте в рівних пропорціях змелене насіння калінджі і мед. Отриману пасту вживайте зранку натщесерце по 1-2 ч.л. (особливо рекомендовано спортсменам та літнім людям);
  • Чорний кмин  допоможе при апатії, порушеннях пам'яті, закупорених судинах і проблемах з концентрацією уваги;
  • Відвар з насіння чорного кмину позбавить від інфекційних шкірних захворювань, грибків, екземи, прищів, лущення шкіри.


Більше про чорний кмин читайте ТУТ.


Стаття від Смак Життя - "Прянощі - це природні ліки"




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Палички пісочні з кмином


Інгредієнти:

  1. Кокосова олія — 200 г.;

  2. Нутове борошно — 300 г.;

  3. Тертий сир — 100 г.;

  4. Дуже холодна вода —110 мл.;

  5. Чорний кмин — 1 ч.л.;

  6. Кокосове масло для змащування — 2 ст.л.;

  7. Сметана (як варіант кокосові вершки або Соус “Сметанковий”, рецепт тут) — 1 ст.л.;

  8. Сіль рожева крупна — за смаком.


Приготування:

  1. В мисці змішайте просіяне борошно і сіль. Добре перемішайте і додайте олію. Втирайте олію в борошно дифузором для тіста або руками. (Можете все помолоти в кухонному комбайні, шляхом імпульсного змішування).
    Додайте частинами воду щоб «зв'язати» тісто. Спочатку одну половину, перемішайте і влийте другу половину води. Потім додайте сметану, кмин і сир. Все добре перемішайте.

  2. Зімніть руками тісто в одну кулю. Загорніть в харчову плівку, надайте форму диска і поставте в холодильник «відпочити» на 2 години, а ще краще на ніч. (Якщо Ви зробили більше тіста, частину можете загорнути в харчову плівку і помістити в морозильник).

  3. Потім наріжте палички шириною і довжиною в палець, змастіть олією, посипте крупною сіллю і випікайте в духовці до легкого підрум'янення.

Найкраще смакувати в першій половині дня.

Чеський картопляний суп


Інгредієнти:

  1. Картопля (або батат, топінамбур) —  600 г.;

  2. Морква — 1 ст.л.;

  3. Білі гриби (свіжі або заморожені) —  100 г.;

  4. Селера — 3 стебла;

  5. Цибуля — 250 г

  6. Кокосова олія — 50 г

  7. Нутове борошно —  2 ст. л.;

  8. Часник —  1 ч.л.;

  9. Кокосове молоко (за бажанням) —  200 мл.;

  10. Майоран — 1 ч. л.;

  11. Чорний кмин (калінджі домашнє) — 1/2 ч. л.;

  12. Овочевий бульйон або вода — 1,3 л.;

  13. Сіль морська — за смаком.;

  14. Чорний мелений перець — за смаком.

Приготування:

  1. Цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.

  2. В каструлі, де буде варитися суп, розтопіть олію, додайте цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажте 8-10 хв. до прозорості.

  3. Після цього до цибулі додайте майоран і кмин, який попередньо перетріть у ступці. Все перемішайте і смажте ще 2 хв.

  4. До цибулі додайте моркву, борошно і смажте 2-3 хв. до золотистого кольору, весь час помішуючи. У разі потреби додайте ще трошки олії.

  5. Вміст каструлі залийте гарячим бульйоном чи водою, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте селеру і картоплю, порізані невеликими кубиками, і варіть 5 хв.

  6. Далі додайте гриби, порізані невеликими шматками. Додайте солі та перцю, варіть 20 хв. Якщо використовуєте заморожені гриби, то їх заздалегідь повністю розморозьте, промийте і відкиньте на друшляк.

  7. Потім додайте часник і молоко. При потребі суп досоліть, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Якщо бажаєте суп-пюре - збийте його до однорідності в блендері.

Готово!

Найкраще вживати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (10)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.