Коріандр
КоріандрКоріандр

Коріандр


9 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Коріандр / Ліван
на 100 г: білків – 1.5 г, жирів – 0 г, вуглеводів – 5г. Калорійність – 25 Ккал.
12 місяців

  • Насіння коріандру використовують для ароматизації хліба, кондитерських виробів, супів, сиру. Ця пряність значно покращить смак страв з капусти, гороху, квасолі, сочевиці, овочевих пюре з моркви, гарбуза, буряка, картоплі;
  • Коріандр ідеально поєднується з зірою, тмином, куркумою, петрушкою, чорним та духмяним перцем, фенхелем, чилі, часником;
  • Коріандр дуже добре сприяє перетравленню жирної та важкої їжі;
  • Коріандровий чай - м'який сечогінний засіб, який позбавить від набряків тіла, надлишку жовчі, очисть шкіру від висипів;
_________________________________________________________________________________________

- Коріандр має бактерицидну дію і допоможе при інфекційних захворюваннях та запальних процессах нирок, сечового і жовчного міхура;


- Коріандр у стравах - відмінна профілактика шлункових захворювань, допомога печінці і запорука здорового апетиту;


- Для повноцінного розкриття аромату просмажте насіння на сухій сковорідці протягом кількох хвилин;


- Зберігайте плоди цілими і подрібнюйте їх перед вживанням;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


- Протипоказань ця пряність не має, проте не слід перевищувати норми 4г насіння на добу;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Більше про коріандр: http://goo.gl/kbILqd

Овочевий біріані

Інгредіенти:

  1. Рис басматі — 180г

  2. Гвоздика — 2 бутона.;

  3. Кардамон — 2 коробочки.;

  4. Овочевий бульйон (або вода) — 450 мл.;

  5. Часник (можете замінити 1/4 ч.л. асафетиди) — 2 зубч.;

  6. Цибуля — 2 ч.л.;.;

  7. Кумин (цілі насіння) — 1 ч.л.;

  8. Коріандр цілий — 1/2 ч.л.;

  9. Куркума — 1/2 ч.л.;

  10. Чилі (мелений) — 1/4 ч.л.;

  11. Сіль чорна — 1-2 ч.л.;

  12. Перець чорний (свіжозмелений) — за смаком;

  13. Картопля — 2 шт. (або батат, топінамбур 200г);

  14. Морква сушена — 20 г.

  15. Цвітна капуста — 1/2 шт. (близько 400г);

  16. Петрушка — 1 пучок;

  17. Лайм (або лимон) — за смаком.

Приготування:

  1. Зблендуйте разом цибулю, часник, кумин, коріандр, чилі і інші спеції, додайте частину пучка петрушки. Додайте близько 50 мл води.

  2. Рис промийте, залийте бульйоном, додайте кардамон і гвоздику. Доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь і варіть рис під кришкою близько 20 хв.

  3. Отриману пряну пасту перекладіть в сотейник (або жаротривку форму), поставте на плиту і прогрійте, помішуючи 2-3 хв. Додайте нарізану кубиками картоплю, моркву і розібрану на невеликі суцвіття цвітну капусту. Додайте близько 100 мл води і тушкуйте під кришкою 10-15 хв. Посипте дрібно нарізаною петрушкою.

  4. З рису викиньте гвоздику. Готовий рис перекладіть поверх овочів, зверху скропіть соком лайма. Накрийте форму кришкою (або фольгою) і готуйте в прогрітій до 200°С духовці приблизно 15-20 хв. (або на плиті).

  5. Розкладіть біріані по тарілках, перемішавши виделкою рис з овочами.

Готово!

Найкраще смакувати цю страву у першій половині дня.


Салат зі стручків горошку з м'ятою і кунжутом


Інгредіенти:

  1. Стручки зеленого гороху (порізані) - 2 скл.

  2. Морква - 2 шт.

  3. Кунжут - 2 ст. л.

  4. Масло кокосове - 2 ст.л.

  5. Оцет яблучний - 1 ст.л.

  6. Сіль рожева - 1/2 ч.л.

  7. М'ята - 1 ч.л.

  8. Коріандр цілий - 1/2 ч.л.

  9. Перець зелений горошок - 5 горошин;

  10. Часник - 2 зубч.

Приготування:

  1. У стручків гороху відріжте кінчики і відваріть в підсоленій воді 1 хв., потім промийте в холодній воді та поріжте.

  2. Моркву наріжте півкільцями або натріть соломкою.

  3. Потовчіть окремо горошини зеленого перцю і коріандр.

  4. Часник дрібно наріжте.

  5. Для заправки змішайте оцет, масло, сіль, коріандр, м'яту, перець і часник.

  6. Стручки гороху змішайте з морквою, полийте заправкою, перемішайте.

  7. Посипте кунжутом, при бажанні, злегка обсмаженим на сухій сковорідці.
    Смачного!

Чудово підходить для будь якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.