Кмин
КминКмин

Кмин


26 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Кмин / Єгипет.
на 100 г: білки – 19.8 г, жири – 14.6 г, вуглеводи – 11.9 г. Калорійність– 333 Ккал.
12 місяців

Чим особливий КМИН?

  • Кмин - довгасте насіння з сильним приємним ароматом і пряним, терпким, ледь пекучим смаком;
  • Він відновлює обмін речовин і допомагає позбутись від зайвої ваги;
  • Ця спеція – це чудовий антидепресант: допоможе при роздратованості, істеричних станах, підвищеній збудливості та безсонні;
  • А ще кмин володіє антибактеріальними, відхаркувальними та протизапальними властивостями, ефективний при застудних захворюваннях, бронхіальній астмі, бронхітах і кишкових інфекціях.

Як використовувати КМИН?

  • Кмин додають до найрізноманітнішої випічки, консервації, супів, соусів, салатів, страв з картоплі, капусти, сиру, грибів, запіканок, овочевих рагу. Він добре поєднується із "важкими" стравами;
  • Для повного розкриття аромату і смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або  ж на сухій сковорідці,  а потім подрібніть і додайте до страви;
  • Ця спеція чудово поєднується з коріандром, зірою, базиліком, лавровим листом, пажитником, чорним та духмяним перцем, чілі, куркумою та гірчицею; 
  • Відвар із насіння кмину зовнішньо - сприятиме регенерації тканин, покращить стан жирної шкіри, позбавить від запалення та розширених пор.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Кмин протипоказаний при гастриті з підвищеною кислотністю, діабеті, ішемічній хворобі серця. 

Детальніше

  • Кмин подразнює смакові рецептори, збуджує апетит, підсилює функцію травної системи, призупиняє процеси гниття і бродіння в шлунково-кишечному тракті, дієвий засіб при метеоризмі, закрепах, гастриті;
  • Ця пряність позитивно впливає на імунну систему, зменшує запаморочення, відновлює кровообіг, надає сил, стимулює фізичну активність, знімає спазми та полегшує болі;
  • Кілька грам кмину в день достатньо для нормалізації артеріального тиску, роботи нирок і серцево-судинної системи, профілактики численних захворювань травної системи, а також, щоб позбутись паразитів;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Гарячий салат з молодої картоплі з кмином


Інгредієнти:

  1. Картопля (або батат — 2шт) — 8 шт.;

  2. Кмин — 1 ч.л.;

  3. Сметана (як варіант кокосові вершки або Соус “Сметанковий”) — 7 ст.л.;

  4. Гірчиця — 2 ст.л.;

  5. Цибуля зелена — 2 пера;

  6. Петрушка — 1/2 ч.л.

  7. Сіль морська — за смаком;

  8. Перець — за смаком.


Приготування:

1. Картоплю вимийте, відваріть в шкірці 12-15 хв до м'якості. Злийте воду та дайте злегка охолонути. Потім очистіть, наріжте дольками, посипте кмином, перемішайте і викладіть в салатницю.

2. З'єднайте сметанкову заправку і гірчицю, приправте сіллю й перцем. Додайте зелену цибулю і петрушку і перемішайте.

Готово.


Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.