Зіра (кумин)
3 відгуки
100 г
Є в наявності
Чим особлива зіра (кумин)?
- Зіра або кумин — це смугасте насіння сірого кольору з сильним пряним запахом і гострим, горіховим смаком.
- Містить ефірні масла. Вони зменшують запалення в організмі та попереджають серцево-судинні захворювання.
- Природний антисептик — вповільнює кліткове старіння і стимулює відновлення організму.
- Регулярне вживання зіри має легкий послаблюючий та сечогінний ефект.
- Спеція корисна для годуючих мам — покращує вироблення молока.
Як використовувати зіру (кумин)?
- Традиційна спеція для східного плову, страв із бобових, рису, макаронів, заправок, соусів, борщів та супів.
Чудово смакує з овочами, особливо з морквою та картоплею. - Використовуйте при маринуванні та консервації.
- Зіра надає легкий пряний аромат кисломолочним продуктам, запіканкам і несолодкій випічці.
- Добре поєднується зі всіма прянощами, особливо з коріандром, куркумою, фенхелем, корицею, імбирем, кмином, лавровим листом, чорним та духмяним перцем.
- Маленька порада від нас ❤️
Для кращого розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або просто на сухій сковорідці.
Чудово смакує з овочами, особливо з морквою та картоплею.
Для кращого розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або просто на сухій сковорідці.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати дітям до 3 років.
Зіра / Індія.
на 100 г: білки – 12 г, жири – 32 г, вуглеводи – 32 г. Калорійність – 112 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Картопля в йогурті з петрушкою
Картопля — 1 кг.
Натуральний йогурт (або рослинне молоко) — 300 г.
Петрушка — 1 ч.л.
Зіра — 1 ч.л.
Сироп топінамбура — 20 г.
Часник — 2 зуб.
Перець чилі — 10 г.
Сіль морська — 1 ч.л.
Чорний перець — 1 ч.л.
Авокадо — 1 шт.
Кокосова олія сиродавлена — 20 мл.
Зелень свіжої петрушки для прикраси.
Приготування:
1. Картоплю поріжте кубиками 3 см, покладіть у миску.
Додайте йогурт, петрушку, часник і зіру, сироп топінамбура, олію і трохи перемішайте. За бажанням додайте перець чилі.
2. Поставте на 2-3 години в холодильник.
3. Авокадо розріжте на 4 частини, уздовж і впоперек, відокремте кісточку і шкірку, і покладіть разом із картоплею в розігріту сковорідку, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте до готовності.
4. Викладіть на тарілку і декоруйте свіжою петрушкою.️
5. Якщо використовуєте мед. Додайте його вже у злегка охолоджену страву.Смачного!