Аніс
Аніс

Аніс


43 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Аніс / Єгипет
на 100г: білків – 17,6 г, жирів - 15,9 г, вуглеводів – 35,4 г. Калорійність – 337 Ккал.
12 місяців


  • Аніс – це ребристі овальні зернята з приємним освіжаючим, пряним ароматом і солодким смаком.
  • Жуйте аніс для міцності і краси зубів, а також для свіжого подиху.
  • Аніс збільшить кількість молока у годуючих матерів.
  • Скуштуйте анісового чаю після обіду і ви позбавитесь важкості, метеоризму, спазмів.  
______________________________________________________________________________


- Анісовий відвар допоможе при кашлі, бронхіті та інших захворюваннях дихальної системи;


- Аніс гармонійно поєднується з лавровим листом, коріандром, фенхелем, корицею;


- Використовуйте аніс як природний ароматизатор для варення, випічки, кремів, маринадів, страв з молока, фруктових салатів, напоїв, а також при консервуванні овочів;


- Насіння анісу, необхідно зберігати цілим у щільно закритій тарі;


- Не варто зловживати анісом при вагітності, а також людям з хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


Більше про аніс у Вікіпедії: http://goo.gl/Vagvep


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Тхандай (індійський молочний напій)


Інгредієнти (на 4 порції):

  1. Мед —  1-2 ст.л;

  2. Вода — 300 мл;

  3. Молоко рослинне — 500 мл;

  4. Фісташки скл.;

  5. Родзинки — ½ скл.;

  6. Кардамон — ст.л.;

  7. Аніс — 1 ½ ст.л.


Приготування:
Промийте родзинки і залийте їх теплою водою на 5-10 хвилин. У маленькій каструльці хвилин 5 кип'ятіть аніс в зернах з водою. Фісташки очистіть від лушпиння, воно жорстке, і буде плавати в рідині. Фісташки, родзинки, насіння кардамону (бажано потовчене) покладіть в блендер. Налийте трішки молока і взбивайте до повного подрібнення інгредієнтів.
Анісову воду процідіть. Можна через ситечко, але надійніше через подвійний шар марлі. Розведіть в цій воді мед і дайте рідині охолонути.
Все з'єднуємо, дуже добре перемішуємо і охолоджуємо. Перед подачею на стіл обов'язково збовтайте. Подавайте з листочками м'яти.
Можна додати і шматочки льоду, якщо спекотно.

Смачного!


Журавлиновий напій

Інгредієнти:
1. Аніс (бадян) — 1 шт.;
2. Заморожена журавлина — 250 г;
3. Вода — 2 л;
4. Цукор кокосовий або мед — 5 ст.л.;
5. Палички кориці — 1 шт.;
6. Гвоздика — 3 шт.;
7, Розмарин — за смаком.


Приготування:
Закип'ятіть воду з прянощами та цукром (а мед додавайте в кінці у охолоджений вже напій). Подрібніть блендером журавлину. Викладіть готове ягідне пюре в киплячий сироп, розмішайте та зніміть з плити.
Залиште на декілька годин до повного охолодження.
Процідіть, перелийте в глечик для осдудження.

При подачі можна прикрасити гілочкою розмарину.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.