Бахарат
Бахарат

Бахарат


30 грн/ 100 мл
100 мл
+ -
Є в наявності
Паприка, перець чорний, духмяний, чілі, коріандр, кумин, кардамон, кориця, гвоздика, мускат, м’ята. // Україна власного виробництва Вага без банки: 50±3г
на 100г: білки - 10,95 г, жири - 3,26 г, вуглеводи - 38,3 г. Калорійність - 255 Ккал.
12 місяців

  • Бахарат - це суміш духмяних трав і спецій, які використовуються в арабських та північно-африканських країнах для збагачення смаку основних страв; 
  • Бахарат має пряний приємний смак та яскраво-виражений аромат. Суміш не є гострою;
  • Бахарат чудово доповнить смак рису, кус-кусу, страв із бобових;
_______________


- Бахарат сприяє легкому перетравленню їжі, попереджає метеоризм, здуття, спазми, покращує перистальтику кишківника та засвоєння корисних речовин, тому її доцільно додавати до важкої їжі та складних страв (бобові, гриби, зернові, крохмалисті овочі);


- Бахарат покращить апетит і сприятиме обміну речовин;


- Бахарат сприяє покращенню циркуляції крові та має сильний зігріваючий ефект;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

________


Більше про бахарат у Вікіпедії: https://goo.gl/E02FPB 


"Смак Життя" рекомендує: Все про масали


*Акційна ціна діє до закінчення товарних запасів.

Рис з гарбузом і селерою


Інгредієнти:

  1. Овочевий бульйон або вода — 1,5 л.;

  2. Гарбуз — 200 г.;

  3. Рис (крупний, щоб не проходив через шпарки сита) — 350 г.;

  4. Селера стебло — 4-5 шт.;

  5. Цибуля — 2 шт.

  6. Кольорові солодкі перці — по ½ шт.;

  7. Масло Гхі або кокосова олія — 4 ст. л.;

  8. Бахарат — 0,5 ч.л.;

  9. Сіль — за смаком..

Приготування:

  1. Рис залийте 150 мл бульйону, перемішайте і відставте вбік на 10 хв. Потім посоліть та перетріть крупу пальцями або виделкою, щоб відокремити крупинки одну від одної, пересипте крупу в жаростійке дрібне сито.

  2. Бульйон, що залишився, доведіть до кипіння. Встановіть сито над каструлею з бульйоном і щільно накрийте. Варіть 10 хв., Потім зніміть сито, полийте крупу бульйоном за допомогою столової ложки і знову відокремте крупинки перетиранням (виделкою). Поверніть сито в каструлю з киплячим бульйоном і продовжуйте готувати, час від часу поливаючи бульйоном і перетираючи.  Готуйте ще 25-30 хв.

  3. Поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте рівними шматочками. Покладіть овочі в пароварку і полийте 2 ст.л. масла. Готуйте на пару до м'якості, близько 20 хв.

  4. Коли рис буде готовий, полийте її рештою масла, додайте бахарат і перемішайте з овочами. Подавайте одразу.

Смачного!


Найкраще смакувати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.