Томат різаний
Томат різаний

Томат різаний


41 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Томат сушений / Узбекистан
на 100 г : білки – 14,1 г, жири - 12,9 г, вуглеводи - 19,1 г. Калорійність - 282 кКал.
12 місяців

  • Томат сушений – висушені та подрібнені помідори, які мають кисло-солодкий насичений смак та зберігають характерні властивості свіжих помідорів;
  • Томат  має універсальне кулінарне застосування: чудово смакуватиме в овочевих і грибних стравах, лечо, рагу, супах, борщах, соусах, підливах,  стравах з рису і бобових, овочевих пирогах та запіканках;
  • Томат доповнить смак картоплі, баклажанів, макаронів, сиру;
  • Томат добре поєднується із базиліком, гвоздикою, зірою, чорним та духмяним перцем, паприкою, орегано, чебрецем, часником, петрушкою, коріандром;
  • Томат сушений – хороший природній антидепресант,  який регулює  роботу нервової системи, містить “гормон щастя” і покращує настрій;
______________________________________________

- Томат містить багато калію, позитивно впливає на роботу серця, виводить з організму зайву вологу та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань;


- Томат допомагає зміцнити імунітет, сприяє регенерації шкіри та росту волосся, вповільнює процеси старіння;


- Томат - це потужний антиоксидант - допомагає зберегти зір і попереджає зміни в сітківці ока;


- Томат позитивно впливає на чоловіче здоров'я,  стимулює активне вироблення організмом статевих гормонів;


Не варто зловживати сушеним томатом при алергічних реакціях на помідори, а також при підвищеній кислотності шлунку;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.



Більше про томат: http://goo.gl/jszKAW


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Баклажани в сметані (Фальшиві гриби)


Інгредієнти:

  1. Баклажани — 300 г .;

  2. Томат різаній — 2 ст.л.;

  3. Цибуля середня — 1 шт.;

  4. Сметани 20% (як варіант кокосові вершки або Соус “Сметанковий”, рецепт тут) — 2 ст.л.;

  5. Сіль морська — 1/3 ч.л.;

  6. Свіжомелений чорний перець - 1/2 ч.л.;

  7. Чорний кмин — 1/2 ч.л.;

  8. Кокосова олія для смаження - 2 + 3 ст.л.

Приготування:

  1. Цибулю подрібніть як бажаєте (півкільцями, чверть-кільцями або дрібно як на суп).

  2. Баклажан вимийте, відріжте гичку, розріжте на три частини вздовж і подрібніть на тонкі (3-5 мм) шматочками.

  3. Викладіть баклажани в миску і посоліть. Перемішайте пластинки руками, щоб сіль розподілилася рівномірно. Залиште на 20-30 хв. Повинен виділиться сік, який треба злити. Соку може бути і зовсім мало, баклажани можуть лише злегка зволожитись. Це робиться не тільки для того, щоб позбавити овочі від гіркоти, а й щоб баклажан віддав воду - інакше при смаженні він буде не смажиться, а гаситися.

  4. На добре розігрітій сковорідці з олією (2 ст.л.) на середньому вогні підрум'яньте цибулю протягом 5 хв., потім вийміть її на блюдце.

  5. На чисту сковорідку налийте 3 ст.л. масла, гарненько нагрійте і викладіть злиті від соку баклажани, підрум'яньте їх 5-7 хв на середньому вогні. Час від часу баклажани слід перемішувати.

  6. Додайте до баклажанів раніше підсмажену цибулю, томати, перемішайте.

  7. Влийте сметану, ретельно перемішайте і протушкуйте декілька хв., поки сметана майже повністю не вбереться.

  8. Додайте перцю та кмин (солити не треба, тому що баклажани вже солені). Зніміть з плити, викладіть в креманку. Подавайте в теплому або холодному вигляді.
    Смачного!

Чудово підходить для будь якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.