Томат мелений (вищий ґатунок)
Томат мелений (вищий ґатунок)

Томат мелений (вищий ґатунок)


26 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Томат сушений / Узбекистан
на 100 г : білки – 14,1 г, жири - 12,9 г, вуглеводи - 19,1 г. Калорійність 282 кКал.
12 місяців

  • Томат сушений – висушені та подрібнені помідори, які мають кисло-солодкий насичений смак та зберігають характерні властивості свіжих помідорів;
  • Томат  має універсальне кулінарне застосування: чудово смакуватиме в овочевих і грибних стравах, лечо, рагу, супах, борщах, соусах, підливах,  стравах з рису і бобових, овочевих пирогах та запіканках;
  • Томат доповнить смак картоплі, баклажанів, макаронів, сиру;
  • Томат добре поєднується із базиліком, гвоздикою, зірою, чорним та духмяним перцем, паприкою, орегано, чебрецем, часником, петрушкою, коріандром;
  • Томат сушений – хороший природній антидепресант,  який регулює  роботу нервової системи, містить “гормон щастя” і покращує настрій;
______________________________________________

- Томат містить багато калію, позитивно впливає на роботу серця, виводить з організму зайву вологу та знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань;


- Томат допомагає зміцнити імунітет, сприяє регенерації шкіри та росту волосся, вповільнює процеси старіння;


- Томат - це потужний антиоксидант - допомагає зберегти зір і попереджає зміни в сітківці ока;


- Томат позитивно впливає на чоловіче здоров'я,  стимулює активне вироблення організмом статевих гормонів;


- Не варто зловживати сушеним томатом при алергічних реакціях на помідори, а також при підвищеній кислотності шлунку;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


Більше про томат: http://goo.gl/jszKAW


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Вегетаріанський борщ


Інгредіенти:

  1. Квасоля — 0,5 скл.;

  2. Буряк — 1 шт.;

  3. Морква — 1 шт.;

  4. Томати мелені — 2 ст.л.;

  5. Броколі/цвітна капуста —  1/2 шт.;

  6. Листя з буряку — 1 шт.;

  7. Зелень (за бажанням) — 1 пучок;

  8. Цибуля — 1 ст.л.;

  9. Лавровий листок — 2 шт.;

  10. Часник (можете замінити 1/2 ч.л. асафетиди) — 2 ч.л.;

  11. Перець чорний горошок — 3-4 шт.;

  12. Куркума — 0,5 ч.л.;

  13. Паприка  копчена — 1/2 ч.л.;

  14. Орегано — 1/2 ч.л.;

  15. Сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Замочіть на ніч квасолю, можна взяти консервовану, та краще замочити.
    Ретельно промийте квасолю, поставте варитися до готовності, туди ж киньте лавровий листок.

  2. У сковорідці потушкуйте цибулю, моркву, потім натертий соломкою буряк, потім туди відправте капусту, трохи спецій, в самому кінці томати, половину часнику і решту спецій (для розкриття смаку). За бажанням можете додати більше орегано!

  3. Коли квасоля звариться, перекладіть всі овочі в каструльку, перемішайте.
    Поріжте листя буряка, решту часнику і відправте в борщ. Вимкніть вогонь і дайте настоятися.

Чудово підходить для будь якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.