Паприка мелена копчена
5 відгуків
100 г
Є в наявності
Чим особлива паприка копчена (мелена)?
- Копчена паприка — це порошок з висушеного та підкопченого на дровах солодкого червоного перцю.
- Має яскраво-виражений димчастий аромат, насичений копчений смак і темно-червоний колір.
- У ній багато вітаміну В, який потрібен для роботи нервової системи і ШКТ.
- Потужний антиоксидант — за вмістом вітаміну С перевершує цитрусові і чорну смородину. Вітамін С покращує синтез колагену і укріплює імунітет.
- Паприка містить алкалоїд капсаїцин, який стимулює вироблення гормону щастя ендорфіну і покращує настрій. Саме він робить паприку гострою :)
Як використовувати паприку копчену (мелену)?
- Паприка — універсальна пряність. Це водночас і ароматна приправа, і природний барвник.
- Додавайте до усіх овочевих страв, запіканок, супів, борщів, домашніх соусів, підлив.
- Ловіть рецепт заправки для овочів ❤️
Копчена паприка + оливкова олія + сіль + роздавлений часник. Обов'язково спробуйте і діліться з нами :) - Добре смакує з рибою, грибами, картоплею і макаронами. Надає їм насичений копчений смак і аромат.
- Поєднується з часником, коріандром, базиліком, лавровим листом, перцем чилі.
Копчена паприка + оливкова олія + сіль + роздавлений часник. Обов'язково спробуйте і діліться з нами :)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Паприка / Китай.
на 100 г: білки – 15 г, жири – 17 г, вуглеводи – 13 г. Калорійність – 349 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців
Шпинат з кедровими горішками і цибулею
Інгредієнти:
Шпинат свіжий — 500 г;
Цибуля порей — 1 стебло;
Кокосова олія — 1 с.л.
Часник — 1 зубчик;
Кедрові горіхи — ¼ склянки;
Сіль морська — за смаком;
Коріандр — 1 ч.л.;
Куркума — 1 ч.л.;
Паприка — 1 ч.л.
Приготування:⠀
1. Цибулю порей наріжте кільцями, а часник - кружечками. Тушкуйте їх до готовності в невеликій кількості кокосової олії.
2. Видаліть тверді стебла у шпинату і добре промийте. У каструлі закип'ятіть воду, вимкніть і додайте шпинат в гарячу воду. Запарюйте шпинат протягом декількох хвилин. Лишню воду злийте, шпинат добре відіжміть і додайте до цибулі.
3. Приправте спеціями і сіллю. Добре перемішайте. Посипати коріандром і горішками при подачі. Смакуйте теплим.
Чудово пасує для будь-якого прийому їжі.