Мускатний горіх мелений (преміум)
Чим особливий мускатний горіх мелений (преміум)?
- Мускатний горіх — це пряність з сильним ароматом та терпким, пекучим смаком. Сам мускатний горіх — серцевина плоду, як ядра абрикосової кісточки.
- Містить вітаміни групи В, тому покращує розумову діяльність та підсилює концентрацію і пам'ять.
- Джерело калію, міді і заліза, які підтримують роботу серцево-судинної системи. Вони знижують кров'яний тиск, розширюють судини і нормалізують ритм серця.
- Мускатний горіх містить ефірні масла, які мають антибактеріальну дію і підтримують імунітет в період сезонних захворювань.
- Має антиоксидантні властивості, які захищають клітини нашого організму від старіння та окислення.
Як використовувати мускатний горіх мелений (преміум)?
- Додавайте мускатний горіх до солодких страв та напоїв. Ідеально підходить для ароматизації цукерок, шоколаду, варення, тіста та всіх кондитерських виробів.
- Класно смакує з грибними стравими, макаронами, картоплею та гарбузом.
- Додавайте мускатний горіх у страви перед завершенням теплової обробки, а в тісто при замішуванні.
- Радимо вживати не більше 1-го горіха на день.
- Зберігайте горіхи цілими і подрібнюйте безпосередньо перед використанням.
- Якщо ви ще не куштували наш пряний шоколад з журавлиною, куди входить мускатний горіх — саме час спробувати ❤️
- Добре поєднується із чорним та духмяним перцем, кропом, імбирем, базиліком, кардамоном, коріандром, майораном, корицею, гвоздикою, кмином, м’ятою.
- При безсонні залийте 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха склянкою теплого молока, додайте трішки меду і випийте перед сном. Такий напій також корисний для дітей з неспокійним сном, але дозу мускатного горіха зменшіть до 1/4 ч.л.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати дітям до семи років.
Моркв’яно-горіховий десерт
Інгредієнти:
Морква — 3 шт;
Волоський горіх — 80 г;
Фініки — 120 г;
Кокосова стружка — 30 г;
Кориця — 1 ч.л.;
Мускатний горіх — ¼ ч.л.;
Рожева сіль — щіпка;
Кеш’ю — 100г;
Вода — 30-50 мл;
Сироп агави — 1 ст.л.;
Кокосова олія — 1 ст.л;
Лимон — ½ шт;
Приготування:⠀
1. Натріть моркву на терці, або подрібніть у блендері.
2. 1/3 моркви з'єднайте з волоськими горіхами, фініками, кокосовою стружкою, корицею, мускатним горіхом і сіллю. Все збийте у блендері та додайте залишок моркви. Отриману масу помістіть в форми.
3. Для крему з'єднайте половину води, з горіхами кеш’ю, сиропом агави, соком половини лимона, сіллю і кокосовою олією. Збийте до консистенції крему. Якщо буде потрібно додайте більше води.
4. Залийте крем на вже готове «тісто».
5. Поставте десерт на 2 години в морозилку.
6. Дістаньте з морозилки і приблизно через 15 хв можна подавати.
7. Прикрасьте зверху як вам подобається і готово.
Смачного!
Найкраще смакувати десертом у першій половині дня.