Куркума (вищий ґатунок)
Куркума (вищий ґатунок)

Куркума (вищий ґатунок)


15 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
Куркума / Індія
на 100 г : білки – 7,8 г, жири - 9,9 г, вуглеводи - 43,8 г. Калорійність 354 кКал.
12 місяців

  • Куркума –  це яскраво-жовта пряність з легким ароматом і слабо-пекучим смаком. Має властивість продовжувати термін придатності страв та забарвлювати їх у жовтий колір;
  • Куркума поєднується абсолютно з усіма пряностями;
  • Куркума – універсальна пряність, тому додавайте її до усіх страв. Особливо добре поєднується куркума з рисом, бобовими, молочними продуктами, овочевими рагу та салатами. Випічці куркума подарує золотистий відтінок, а також покращить властивості тіста;
  • Куркума нормалізує обмін речовин, допомагає підтримувати нормальну флору кишківника, усуває метеоризм, діарею і є профілактичним засобом від проблем ожиріння та діабету.
_____________________________________________________________________________________________________

- Куркума – потужний антисептик, вона ефективно зупиняє кровотечі та загоює рани. При порізах, опіках, екземах, виразках, шкірних захворюваннях, запаленнях в суглобах, ранах використовуйте куркуму ззовні у вигляді пасти чи присипки;


- Куркума допоможе зняти біль та запалення в горлі, видалити надлишок слизу і продезінфікувати слизову оболонку, а також зможе усунути запальні захворювання ясен і їх кровоточивість. Найкраще використовувати розчин з 0.5 ч.л. куркуми та 0.5 ч.л. солі на стакан теплої води для полоскання уражених ділянок;


- Куркума відновлює і зміцнює печінку, а також знижує рівень холестерину;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


- Не зловживайте куркумою при камінні в жовчному міхурі і при закупоренні жовчовивідних шляхів;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Більше про куркуму: http://goo.gl/lDI2tx .


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Сир в клярі (панір пакора)


Інгредіенти:

  1. Адигейський сир або тофу — 400г.;

  2. Нутове борошно - 1-2 ст.л.;

  3. Кокосова олія— 3 ст.л.;

  4. Сіль морська — за смаком;

  5. Куркума (за бажанням) — за смаком;

Для кляру:

  1. Нутове борошно — 1/3 скл.;

  2. Крохмаль кукурудзяний — 1/3 скл.;

  3. Дуже холодна вода — 250 мл.;

  4. Сіль — за смаком;

  5. Перець червоний гострий — 1/2 ч.л.;

  6. Карі — 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Розріжте сир на шматочки, краще брусочки довжиною близько 4-5 см. Кожен шматочок обкатайте в суміші солі, куркуми і борошна.

  2. Для кляру у великій мисці змішайте борошно з крохмалем, зробіть в центрі заглиблення, влийте воду і все ретельно перемішайте, щоб не утворилося грудочок. Приправте сіллю, каррі і перцем.

  3. Розігрійте в глибокій сковорідці олію. Вмокніть сир в кляр, обсмажуйте до золотистої хрусткої скоринки з обох сторін. Перекладіть на паперові серветки, щоб зійшов надлишок олії, і подавайте до столу.


Найкраще готувати сир на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.