Куркума (вищий ґатунок)
Куркума (вищий ґатунок)Куркума (вищий ґатунок)

Куркума (вищий ґатунок)


19 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Куркума / Індія.
на 100 г : білки – 10,72 г, жири - 11,63 г, вуглеводи - 53,09 г. Калорійність - 305,51 Ккал.
12 місяців

Чим особлива КУРКУМА (вищого ґатунку)?

  • Куркума –  це яскраво-жовта пряність з легким ароматом і слабо-пекучим смаком. Має властивість продовжувати термін придатності страв та забарвлювати їх у жовтий колір;
  • Ця спеція поєднується абсолютно з усіма пряностями;
  • Куркума відновлює і зміцнює печінку, а також знижує рівень холестерину;
  • Також вона нормалізує обмін речовин, допомагає підтримувати нормальну флору кишечника, усуває метеоризм, діарею і є профілактичним засобом від проблем ожиріння та діабету.

Як використовувати КУРКУМУ (вищого ґатунку)?

  • Куркума – універсальна пряність, тому додавайте її до усіх страв. Особливо добре поєднується куркума з рисом, бобовими, молочними продуктами, овочевими рагу та салатами;
  • Випічці куркума подарує золотистий відтінок, а також покращить властивості тіста;
  • Ця пряність допоможе зняти біль та запалення в горлі і продезенфікувати слизову оболонку, а також зможе усунути запальні захворювання ясен і їх кровоточивість. Найкраще використовувати розчин з 0.5 ч.л. куркуми та 0.5 ч.л. солі на склянку теплої води для полоскання уражених ділянок.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не зловживайте куркумою при камінні в жовчному міхурі і при закупоренні жовчовивідних шляхів.

Детальніше

  • Куркума - це потужний антисептик, вона ефективно зупиняє кровотечі та загоює рани. При порізах, опіках, екземах, виразках, шкірних захворюваннях, запаленнях в суглобах, ранах використовуйте куркуму ззовні у вигляді пасти чи присипки;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




Сир в клярі (панір пакора)


Інгредіенти:

  1. Адигейський сир або тофу — 400г.;

  2. Нутове борошно - 1-2 ст.л.;

  3. Кокосова олія— 3 ст.л.;

  4. Сіль морська — за смаком;

  5. Куркума (за бажанням) — за смаком;

Для кляру:

  1. Нутове борошно — 1/3 скл.;

  2. Крохмаль кукурудзяний — 1/3 скл.;

  3. Дуже холодна вода — 250 мл.;

  4. Сіль — за смаком;

  5. Перець червоний гострий — 1/2 ч.л.;

  6. Карі — 1/2 ч.л.

Приготування:

  1. Розріжте сир на шматочки, краще брусочки довжиною близько 4-5 см. Кожен шматочок обкатайте в суміші солі, куркуми і борошна.

  2. Для кляру у великій мисці змішайте борошно з крохмалем, зробіть в центрі заглиблення, влийте воду і все ретельно перемішайте, щоб не утворилося грудочок. Приправте сіллю, карі і перцем.

  3. Розігрійте в глибокій сковорідці олію. Вмокніть сир в кляр, обсмажуйте до золотистої хрусткої скоринки з обох сторін. Перекладіть на паперові серветки, щоб зійшов надлишок олії і подавайте до столу.


Найкраще готувати такий сир на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.