Кориця (касія) мелена (вищий ґатунок)
- - Касія - це продукт, одержуваний з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі.
- - Касія має значно вищим вмістом кумарину, аніж кориця.
- - Ця пряність має терпкі властивості і залишає відчуття легкого печіння на язиці. За ці характеристики її включили до складу відомої на весь світ китайської суміші «п’яти ароматів».
- - Касія часто додається в випічку і прекрасно поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
________________________________________________________________________________________
- Касія сприяє м'якому очищенню організму, стимулює травлення, активізує обмінні процеси, прискорює виведення з тканин зайвої рідини, допомагає людям з набряками, запорами хронічного типу, зниженим виділенням сечі, покращує кровотік.
- Чай з додаванням великої кількості китайської кориці бадьорить, якщо ж спецію використовувати в мінімальному обсязі, то напій заспокоїть.
- Протипоказання: не вживати касію при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою, а також вагітним жінкам.
- Головним недоліком касії є кумарин в її складі. Через нього при вживанні касії на регулярній основі часто з`являються запаморочення і головні болі.
- Виходячи з добової граничної дози кумарину для людини (0,1 мг на кожний кілограм тіла), дорослому рекомендують вживати не більше 1/2 чайн. ложки касії в день, а дитині - в кілька разів більше. Також слід уникати регулярного щоденного вживання кассии.
- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.
- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
Гарбузовий торт

Інгредієнти:
Для коржа:
Насіння гарбуза — 150 г;
Фініки — 150 г;
Кокосовий шрот — 20-30 г;
Для крему:
Гарбузове пюре — 400 г;
Кокосове молоко — 250 г;
Нутове борошно — 100 г;
Сироп агави — за смаком;
Кориця — 2 ч.л.
Приготування:
Змішати гарбузове насіння і фініки для коржа в блендері до однорідної маси.
Загущуйте до потрібної консистенції кокосовим шротом. Викладіть корж у форму і пропечіть його при 180℃ до золотистості, або залиште корж сирим.
У гарбузове пюре додайте кокосове молоко, все взбийте у блендері до однорідності. Додайте нутове борошно, сироп агави чи інший підсолоджувач і корицю. Розмішайте все. Помістіть у кастрюлю з товстим дном і варіть на невеликому вогні до загущення маси. Вилийте в підготовлений корж, а
зверху посипте ще корицею.
Поставте в холодильник на 2-3 години. Можна їсти коли охолоне!
Смачного!
Найкраще вживати в першій половині дня.
Насіння гарбуза — 150 г;
Фініки — 150 г;
Кокосовий шрот — 20-30 г;
Гарбузове пюре — 400 г;
Кокосове молоко — 250 г;
Нутове борошно — 100 г;
Сироп агави — за смаком;
Кориця — 2 ч.л.
Печені яблука з корицею
Інгредієнти:
1. Великі яблука (найкраще сорту «Антонівка») — 2 шт;
2. Тростинний нерафінований цукор , родзинки, грецькі горіхи — за смаком;
3. Розмелена кориця — 1 ч.л.
Приготування:
З вимитих яблук видаліть серцевину. Змішайте в однакових пропорціях цукор, родзинки і подрібнені волоські горіхи та додайте корицю. Заповніть яблука цією начинкою. Поставте на змащене олією деко. Випікайте в духовці при t 160-1800 С протягом 40-60 хв (поки яблуко не трісне і начинка не почне витікати). Подавайте гарячим або охолодженим.
Смачного!
Смакуйте стравою у будь який час протягом дня.
Смакуйте стравою у будь який час протягом дня.