Гвоздика мелена (преміум)
Гвоздика мелена (преміум)

Гвоздика мелена (преміум)


30 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Гвоздика мелена / Мадагаскар
на 100 г: білків - 6, жирів - 20.1, вуглеводів - 27. Калорійність - 323 Ккал.
12 місяців

  • Гвоздика -  це пряність з інтенсивним, специфічним фруктово-свіжим ароматом  та гостро-солодким смаком;
  • Гвоздика чудово поєднується з кардамоном, імбирем, лавандою, ваніллю, трояндою, лавровим листом, корицею, чорним та духмяним перцем;
  • Додавайте гвоздику в маринади ( грибні, овочеві, фруктово-ягідні), соуси, страви з капусти, каші, супи, овочеві рагу. Гвоздика буде незамінною  у десертах, сиркових масах, холодних закусках, кондитерських виробах, випічці та напоях;
  • Гвоздика  швидко та ефективно  втамує зубний біль, допоможе у боротьбі з карієсом та інфекціями порожнини рота. Також, гвоздика - чудовий спосіб освіжити подих;
  • Жуйте гвоздику при хворому горлі та сухому кашлі, полощіть горло сумішшю з рівних частин солі та меленої гвоздики для зменшення запалення гортані, лікування фарингіту та полегшення кашлю;
_______________________________________________________________________________________
- Гвоздика - це потужний антисептик. Вона знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при застуді і покращує кровообіг;


- Основне правило додавання гвоздики до страв - чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат;


- Не використовуйте гвоздику у великих кількостях, адже це може надати страві неприємну гіркоту. Для пікантного смаку та аромату достатньо 4 бутонів на 1 кг тіста, а в сумішах не більше 1/7 частини від інших пряностей;


- Гвоздика  покращує тонус матки, нормалізує менструальний цикл і є досить сильним афродизіаком;


- Змішайте 1 ч. л.  меду та 0.5 ч. л.  гвоздики і повільно розсмоктуйте цю суміш – це зупинить нудоту, та надасть знеболюючий ефект;


- Не можна вживати гвоздику при гіпертонії . Під час вагітності та грудного годування гвоздику слід вживати в обмеженій кількості;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
_________________________________________________

Гвоздика протипоказана дітям віком до 2-х років, вагітним жінкам та людям, що страждають гіпертонією.


Більше про гвоздику : http://goo.gl/1GXV0s


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

“Китайський” пряний соус

Інгредієнти:

  1. Перець чілі — ½  шт.;

  2. Квасоля консервована (червона у власному соку) — 3 ст. л.;

  3. Часник — 2 зубч.;

  4. Соєвий соус — 3 ст.л.;

  5. Оцет рисовий/яблучний — 2 ст.л.;

  6. Олія кунжутна (або оливкова) — 1 ст.л.;

  7. Кленовий сироп (або мед) — 1 ст.л.

  8. Спеції: гвоздика, бад'ян, фенхель, кориця, сичуаньський перець (або імбир, його іноді замість перцю кладуть) — по ¼ ч.л.

Також за бажанням можете додати зіру, коріандр, цедру апельсину.

Приготування:
Спеції попередньо можете обсмажити на маленькому вогні на сухій сковороді, щоб посилити їх аромат.
Потім усі інгредієнти змеліть  або потовчіть, до отримання дрібного порошку.
Якщо не дуже любите гостре, то краще візьміть менше перцю чілі.
Почистіть перець від насіння і мембрани. (Краще в рукавичках, оскільки іноді перець настільки пекучий попадається, і сік, потрапивши на руки, може довго пекти, а шкіра навколо нігтя може почервоніти.)
Перець поріжте, часник пропустіть через часникодавку.
Усе змішайте в блендері. Також додайте туди 1 або 2 ст.л. води з банки квасолі. Зблендуйте до однорідної консистенції.
Соус готовий.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.