Гвоздика
ГвоздикаГвоздика

Гвоздика


21 грн/ 25 г
25 г
+ -
Є в наявності
Гвоздика / Мадагаскар
на 100 г: білків - 6,0 г, жирів - 20.1 г, вуглеводів - 27,0 г. Калорійність - 323 Ккал.
12 місяців

  • Гвоздика -  це пряність з інтенсивним, специфічним фруктово-свіжим ароматом  та гостро-солодким смаком;
  • Гвоздика чудово поєднується з кардамоном, імбирем, лавандою, ваніллю, трояндою, лавровим листом, корицею, чорним та духмяним перцем;
  • Додавайте гвоздику в маринади ( грибні, овочеві, фруктово-ягідні), соуси, страви з капусти, каші, супи, овочеві рагу. Гвоздика буде незамінною  у десертах, сиркових масах, холодних закусках, кондитерських виробах, випічці та напоях;
  • Гвоздика  швидко та ефективно  втамує зубний біль, допоможе у боротьбі з карієсом та інфекціями порожнини рота. Також, гвоздика - чудовий спосіб освіжити подих;
  • Жуйте гвоздику при хворому горлі та сухому кашлі, полощіть горло сумішшю з рівних частин солі та меленої гвоздики для зменшення запалення гортані, лікування фарингіту та полегшення кашлю;
_______________________________________________________________________________________
- Гвоздика - це потужний антисептик. Вона знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при застуді і покращує кровообіг;


- Основне правило додавання гвоздики до страв - чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат;


- Не використовуйте гвоздику у великих кількостях, адже це може надати страві неприємну гіркоту. Для пікантного смаку та аромату достатньо 4 бутонів на 1 кг тіста, а в сумішах не більше 1/7 частини від інших пряностей;


- Гвоздика  покращує тонус матки, нормалізує менструальний цикл і є досить сильним афродизіаком;


- Змішайте 1 ч. л.  меду та 0.5 ч. л.  гвоздики і повільно розсмоктуйте цю суміш – це зупинить нудоту, та надасть знеболюючий ефект;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи.


- Не можна вживати гвоздику при гіпертонії . Під час вагітності та грудного годування гвоздику слід вживати в обмеженій кількості;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
Більше про гвоздику : http://goo.gl/1GXV0s

Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки 

Чай з корицею і гвоздикою по киргизькому.

Інгредієнти:

  1. Кориця мелена — ½ ч.л.;

  2. Гвоздика — 2 палички;

  3. Апельсин — 1 шт;

  4. Лимон — ½ шт;

  5. Ванілін — щіпка;

  6. Кокосовий цукор або мед — 2 ч.л.

Приготування:

В чайник зі слабо кипяченою водою додаємо гвоздику, корицю, цедру половини лимона.

Після 3 хвилин варіння додаємо апельсиновий і лимонний соки і трішки ваніліну (на свій смак). Знімаємо з вогню і настоюємо  3-4 хвилини.

Чай готовий і подаємо його з цукром або медом.

Приємного чаювання!

Чай з гвоздикою ягідний

Інгредієнти:

  1. Гвоздика 6 шт .;

  2. Кориця — щіпка;

  3. Сік ягідний  500 мл;

  4. Міцний чай 400 мл;

  5. Сироп агави або мед  за смаком;

  6. Лимон — 2 шт;

  7. Апельсин — 1 шт;

  8. Вода 300 мл;

  9. М’ята гілочка.

Приготування:

Гвоздику, корицю і сироп (але не мед) заливаємо водою, варимо 5 хвилин.

Додаємо чай і фруктовий сік і знову доводимо до кипіння.

Додаємо апельсин, нарізаний дрібними часточками, і сік двох лимонів та мед (якщо не використовувати сироп).

Прикрашаємо м’ятою.

Готово! Приємного чаювання!

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.