Ванільні палички
Ванільні палички

Ванільні палички


109 грн/ 1 шт
1 шт
+ -
Закінчується
Ванільні палички / Мадагаскар
на 100 г : білки – 1,2 г, жири - 0,1 г, вуглеводи - 12,5 г. Калорійність 287 кКал.
12 місяців

  • Ванільні палички  – це недозрілі стручки тропічної орхідеї, темно-коричневого кольору, еластичні та маслянисті на дотик. Ваніль має стійкий, солодкий аромат та гіркий смак;
  • Використовуйте ваніль для ароматизації різноманітних десертів та солодкої випічки, морозива, кремів, сиркових паст, сиропів. Ця пряність має здатність підсилювати смак страв, робити його яскравішим і насиченішим;

Детальніше

- Ваніль “самостійна” пряність. Лише кориця і шафран поєднуються з нею.


- Для приготування ванільного цукру розчепіть стручок на дві частини, помістіть його у скляну банку і засипте 0.5 кг цукру, зберігайте суміш герметично закритою у темному, прохолодному місці.


- Ваніль нормалізує менструальний цикл, полегшує передменструальні болі та знімає нервову напругу;


- Ваніль - концентрована пряність:  1/20 частини палички достатньо для ароматизації однієї порції, або ж 1/ 4 частини на 1 кг продукту;


- Найкраще перетирати ваніль з цукром в ступці та додавати до страв, або ж кип’ятити  її у молоці, сиропі чи воді;


- Термін придатності ванільних паличок в середньому 2 роки;


- Зберігайте ваніль загорнутою в харчову плівку в скляній банці з герметичною кришкою. Раз у 2 місяці її необхідно провітрювати протягом 15 хвилин;


- Ваніль тонізує органи травлення, нормалізує їх функцію, стабілізує кислотність шлункового соку;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Банановий пиріг


Інгредієнти:

  1. Банани стиглі — 400 г.;

  2. Кокосове масло (для тіста, глазурі та змащування) — 100 г.;

  3. Кокосовий цукор (по 150 г. для тіста і глазурі) — 300 г.;

  4. Нутове борошно — 200 г.;

  5. Льон мелений — 4 ст.л.;

  6. Волоські горіхи — 70 г.;

  7. Сода — ¼ ч.л.;

  8. Сіль морська — ½ ч.л.;

  9. Какао порошок — 2 ч.л.;

  10. Ванілна палочка з насінням (1 г ваніліну) — ¼ шт.

Приготування:
Розігрійте духовку, змастіть маслом і посипте борошном велику сковорідку. Залиште 1 банан для глазурі, решта подрібніть в блендері. В окремій ємності змішайте 70 г масла і 150 г цукру, збийте, додайте льон і банани і знову збийте. Додайте борошно, сіль, соду, горіхи і ретельно перемішайте. Помістіть тісто в сковорідку і запікайте 60-70 хв при 180°С.
Для приготування глазурі змішайте 25 г. масла з какао, нагрійте і додайте подрібнений банан. Ретельно збийте, додайте решту цукру і насіння ванілі. Полийте глазур'ю остиглий пиріг.


Ванільний соус


Інгредієнти:

  1. Кокосовий цукор — 150 г.;

  2. Молоко кокосове — 0,5 л.;

  3. Сік лимона — 1 ст.л.;

  4. Кукурудзяний крохмаль — 1 ст.л.;

  5. Ваніль з насінням — ¼ шт.

Приготування:
Розітріть 100 мл. молока з цукром і помістіть в парову баню. Закип'ятіть решту молока, трохи остудіть і додайте ванільне насіння, крохмаль, акуратно перемішайте і поступово підливайте молоко в розтертий цукор, продовжуючи помішувати. Варіть соус до легкого загустіння, але не доводьте до кипіння.

Готово.


Соус може використовуватися також для прикраси тортів або як підлива для морозива.

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.