Асафетида мелена 100%
Асафетида мелена 100%

Асафетида мелена 100%


48 грн/ 25 г
25 г Є в наявності

- +
Асафетида / Індія.
Калорійність на 100 г - 0,00 Ккал.
12 місяців

Що таке АСАФЕТИДА МЕЛЕНА 100%, та чим вона особлива?

  • Асафетида – це застиглий сік коріння однойменної рослини;
  • Має вигляд зернистої маси з різким та інтенсивним ароматом, що нагадує запах часнику та цибулі;
  • Асафетида – інтенсивна спеція, тому додавати її в їжу потрібно у мікродозах;
  • Вона не поєднується з часником та цибулею, проте здатна успішно їх замінити.

Як використовувати АСАФЕТИДУ МЕЛЕНУ 100%?

  • Перед вживанням обсмажте асафетиду в олії чи маслі, це рівномірно розподілить спецію в страві і значно покращить її смак;
  • Додавайте асафетиду до страв з бобових та зернових – це забезпечить легке травлення та гарантуватиме відсутність спазмів чи важкості;
  • Ця спеція ідеально пасуватиме до рису, сочевиці, машу, нуту, різноманітних каш, а також вдало доповнить страви з картоплі та тушкованих овочів;
  • Щоб прочистити горло та полегшити симптоми ангіни, прополощіть горло розчином асафетиди з водою.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Вживання асафетиди необхідно обмежувати вагітним жінкам та при підвищеній кислотності шлунку.

Детальніше

  • Асафетида чудово поєднується з імбирем, куркумою, чорною гірчицею, кмином, кардамоном, зірою і чорним перцем;
  • Асафетида - це потужне знеболювальне. Застосовуйте у вигляді компресу при зубному болю та болях у животі;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.



Овочевий суп з булгуром

Інгредієнти:

  1. Картопля  — 2 шт;

  2. Асафетида — ¼ ч.л;

  3. Морква — 1 шт;

  4. Селера — 2 стебла;

  5. Помідори — 2 шт;

  6. Карі — 1 ч.л.;

  7. Булгур — 5 ст.л.;

  8. Петрушка свіжа — 1/3 пучка;

  9. Сіль чорна — за смаком;

  10. Олія кокосова— 3 ст.л.

Приготування:
1. У товстостінній каструлі розігрійте олію, додайте нарізану кубиками моркву, якщо треба, влийте ще трохи рослинної олії і готуйте, поки морква не посвітлішає.

2. Додайте подрібнену селеру, та булгур. Помішуючи, готуйте близько 3-ох хв.

3. Додайте асафетиду. На помідорах зробіть невеликі хрестоподібні надрізи, залийте окропом та залиште на кілька хвилин. Злийте воду, потримайте в холодній воді і зніміть з помідорів шкірку. Очищені помідори дрібно наріжте та покладіть в каструлю. Туди ж помістіть нарізану кубиками картоплю.

4. Все перемішайте, додайте карі і готуйте 1-2 хв.

5. Влийте близько 2-2.5 л. кип'яченої води (або овочевого бульйону). Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть суп до готовності картоплі і булгуру. За кілька хвилин до закінчення приготування, додайте дрібно нарізану зелень. Суп готовий.

Смачного!

Чудово пасує для обіду та вечері.


Вегетаріанська смажена “рибка”

Інгредієнти:

  1. Сир Тофу (Панір чи Адигейський) 150 г;

  2. Готові листи водорості норі — 3-4 шт.

  3. Вода 100 мл;

  4. Борошно — 2 ст.л.;

  5. Чорний перець — ½ ч.л.;

  6. Куркума — ½ ч.л.;

  7. Асафетида — ½ ч.л.;

  8. Сіль — ½ ч.л.;

  9. Кокосова олія — 1-2 ст.л.

Приготування:
1. Сир поріжте невеликими брусочками. Листи норі ножицями розріжте навпіл. Приготуйте кляр з борошна, води, спецій і солі. Кляр краще робити негустим, щоб виходило менше масла.

2. Прямокутники норі опустіть на кілька секунд в воду, щоб вони розм'якшилися і один раз обмотайте ними кожен шматочок сиру, після чого кожен з них занурте в кляр.

3. Обсмажте на сковороді з 2 сторін в невеликій кількості олії до рум'яної скоринки. Подавайте "рибку" з улюбленими соусами або до гарнірів.

Смачного!

Найкраще смакувати страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.