Імбир мелений (преміум)
Чим особливий імбир мелений (преміум)?
- Імбир — пряність блідо-жовтого кольору з приємним ароматом і пекучим, пікантним смаком.
- Сильний антиоксидант, тому захищає клітини організму від будь-яких пошкоджень.
- Містить такі корисні речовини:
- вітамін С — імуномодулятор, який укріплює імунну систему;
- вітамін В1 — підтримує нервову систему і зменшує загальну втому;
- Імбир містить речовину гінгерол, яка покращує кровообіг і прискорює обмін речовин.
- вітамін С — імуномодулятор, який укріплює імунну систему;
- вітамін В1 — підтримує нервову систему і зменшує загальну втому;
Як використовувати імбир мелений (преміум)?
- Це універсальна спеція. Сміливо додавайте в крупи, салати, каші, супи чи овочі.
- Імбир надасть легку пікантність випічці та десертам. Використовуйте для приготування гарячих та холодних напоїв.
- Радимо спробувати наш імбирний чай-пудру та імбирну суміш для імунітету ❤️
- Добре поєднується з більшістю прянощів та спецій.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати при виразці шлунку в гострій формі, високій температурі та в останні місяці вагітності.
Святковий безалкогольного гарячий пунш
Інгредієнти:
Сік апельсина — 60 мл;
Сік журавлини або вишні — 40 мл;
Зелений чай — 2 ч.л.;
Журавлина або вишня — 40 г;
Сироп агави або мед — 30 мл;
Імбир — ½ ч.л.;
Бодян — 2 зірочки;
Рожевий перець — ¼ ч.л.;
Кардамон — ¼ ч.л.;
Апельсин — 1 шт;
Кориця — 4 шт;
Листя м'яти — гілочка.
Приготування:
1. Заваріть зелений чай та злийте воду.
2. Підготуйте велику каструлю, покладіть туди заварене листя чаю, змішайте з апельсиновим і журавлинним чи вишневим соком, сиропом (але не медом). Додайте води (приблизно 1 літр), прянощів (корицю треба поламати) і на великому вогні доведіть до кипіння.
3. Зменшіть вогонь і варіть ще 2 хвилини. Розлийте в скляні кружки, киньте в кожну по кілька ягід свіжої журавлини або вишні, прикрасьте нарізаними кружечками апельсину, листочками свіжої м'яти і подавайте гарячим.
При використанні меду, додавайте його в самому кінці перед подачею.
Печеня з гарбуза, нуту і червоної сочевиці
Інгредієнти:
1. Нут — ¾ скл.;
2. Гарбуз — 1,25 кг.;
3. Морква — 3 шт.;
4. Цибуля — 1 головка;
5. Червона сочевиця — 1 скл.;
6. Овочевий бульон або вода — 4 скл.;
7. Томатна паста — 3 ст.л.;
8. Імбир — 1,5 ст.л.;
9. Часник — 1 зубчик;
10. Кориця — ½ ч.л.;
11. Кмин — 1 ½ ч.л.;
12. Шафран —¼ ч.л.;
13. Перець чорний мелений — ½ ч.л.;
14. Сіль — ½ ч.л.;
15. Сік лимона— ¼ скл.;
14. Лайм або лимон — 1 шт.;
15. Смажений арахіс — 70 г.;
16. Петрушка — 1,5 ст.л.
Приготування:
1. Замочіть нут в холодній воді на 6 годин або на ніч.
2. Прополощіть нут і залийте холодною водою в каструлі. Доведіть до кипіння. Приберіть каструлю з вогню і через 1 годину злийте воду з нуту.
3. У каструлю покладіть нут, очищені та нарізані кубиками овочі: гарбуз, моркву, цибулю, а також сочевицю, бульйон, томатну пасту, імбир, корицю, кмин, сіль, шафран і перець. Накрийте кришкою і тушкуйте при низькій температурі біля 2 годин або поки сочевиця не почне розсипатися, а нут не розм'якшиться.
4. Додайте сік лимона. Посоліть за смаком.
Подавайте з рисом, посипавши арахісом і петрушкою. Прикрасьте готову страву скибочками лимона чи лайма.
Смачного!