Хмелі-Сунелі
Хмелі-СунеліХмелі-Сунелі

Хмелі-Сунелі


4 відгуки
80 г
43 80 г
Є в наявності

Чим особлива суміш хмелі-сунелі?

  • Хмелі-сунелі  грузинська суміш прянощів, яка містить коріандр, базилік, кріп, лавровий лист, майоран, куркуму і пажитник.
  • Має сіро-зелений колір, пряний аромат і легкий гострий смак.
  • Багата на ефірні масла і антиоксиданти, які укріплюють імунітет та серцево-судинну систему.
  • Регулярне вживання хмелі-сунелі допомагає краще перетравлювати жирну їжу та попереджає здуття.

Як використовувати хмелі-сунелі?

  • Це універсальна спеція, тому сміливо приправляйте нею улюблені страви: мясо, рибу, бобові, крупи, супи та соуси.
  • Особливо смакує з традиційними грузинськими стравами, як лобіо, сациві чи суп харчо. Тому, якщо ви ще не знайомі з грузинською кухнею  можливо час поекспериментувати?:)
  • Хмелі-сунелі надає їжі незвичайний пікантний присмак. Тому така страва не потребує додаткових спецій. Але, орієнтуйтесь лише на свій смак :)

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
  • Зловживати при хворобах печінки.

Коріандр, базилік, кріп, лавровий лист, майоран, куркума, пажитник / Україна.
на 100 г: білки — 5 г, жири — 40 г, вуглеводи — 10 г. Калорійність — 417 Ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.

 Веганська ковбаса з нуту


Інгредієнти:

  1. Нут (або горох) — 100 г;
  2. Кокосова олія — 2 ст.л.;
  3. Часник — 1 зубчик;
  4. Сік буряка — 2 ст.л.;
  5. Агар-агар — 1-2 ч.л. (для щільнішої консистенції 2 ч.л.);
  6. Коріандр мелений — 1 ч.л.;
  7. Хмелі-сунелі — ½ ч.л.;
  8. Червоний перець — на кінчику ножа;
  9. Мускатний горіх — ¼ ч.л.;
  10. Морська сіль — 1 ½ ч.л.


Приготування:

1. Подрібніть нут або горох в борошно, висипте в каструлю, додайте 300 мл води і варіть, постійно помішуючи 10 хвилин.

2. Додайте в масу спеції, сіль, буряковий сік для кольору, подрібнений часник, та олію. Консистенція повинна бути як у картопляного пюре. Все добре збийте у блендері.

3. Потім розведіть в 50 мл. теплої води агар-агар, проваріть його протягом 1 хв на середньому вогні та  додайте в загальну суміш, все ще раз добре перемішайте, вилийте у форму і залиште для охолодження.

Зберігайте в холодильнику.


Сациві з баклажанами


Інгредієнти:

1. Баклажани середні – 5 шт.;

2. Цибуля – 500 г.;

3. Борошно нутове – 2-3 ст.л.;

4. Горіхи волоські чищені – 3-4 скл.; 

5. Зелень петрушки – на смак;

6. Часник – 4-5 зубч.;

7. Кокосова олія  – 2 ст.л.;

8. Бульйон овочевий (або вода) – 2 скл. 

9. Перець – за смаком;

10 Шафран, коріандр, гвоздика – по 1/4 ч.л.;

11. Хмелі-сунелі – 1/3 ч.л.;

12. Сіль морська – за смаком;


Приготування:

Баклажани очистіть від шкірки, розріжте уздовж навпіл, покладіть в холодну воду на 15 хвилин.

Цибулю підсмажте в олії.

Горіхи, готову цибулю, часник, зелень, половину підготовленого бульйону, спеції дрібно прокрутіть в блендері. 

Борошно обсмажте на сковороді, додайте туди ж решту бульйону.

Баклажани наріжте і обсмажте до готовності, потім покладіть в каструлю, залийте заправкою з борошна, викладіть туди ж підготовлений горіховий соус. Варіть під кришкою, постійно перемішуючи, на повільному вогні 10-15 хвилин.

Страва смакує як гарячою так і охолодженою.

Смачного!

Найкраще готувати цю страву на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення