Сіль чорна
Чим особлива сіль чорна?
- Чорна сіль — природна вулканічна сіль рожево-бурого кольору.
- Насичена сірководнем, тому має яскраво-виражений яєчний запах.
- Містить більше 70 природних мінералів. Особливо багата на:
- хлорид натрію — підтримує нервову систему і кров'яний тиск;
- залізо — складовий елемент клітин крові;
- магній — регулює роботу мозку;
- сірка — регулює обмінні процеси і роботу гормонів. - Містить мало хлориду натрію, тому не затримує воду в організмі і не викликає набряків.
- хлорид натрію — підтримує нервову систему і кров'яний тиск;
- залізо — складовий елемент клітин крові;
- магній — регулює роботу мозку;
- сірка — регулює обмінні процеси і роботу гормонів.
Як використовувати сіль чорну?
- Додавайте в усі страви замість звичайної солі. Вона підсилює смак їжі і класно поєднується зі сирими стравами, овочевими салатами, закусками та соусами.
- Чорна сіль має насичений яєчний аромат, тому якщо ви раніше не куштували або аромат вам не подобається — додавайте її лише в гарячі страви. При термообробці ця сіль втрачає запах, але робить смак страв ще більш насиченим.
- Можна використовувати як скраб для тіла.
Для цього змішайте кілька столових ложок солі + ложку нерафінованої олії + кілька крапель ефірного масла. Скрабуйте такою сумішю тіло 1р/тиждень. Чорна сіль мягко видаляє мертві клітини шкіри і покращує її пружність.
Для цього змішайте кілька столових ложок солі + ложку нерафінованої олії + кілька крапель ефірного масла. Скрабуйте такою сумішю тіло 1р/тиждень. Чорна сіль мягко видаляє мертві клітини шкіри і покращує її пружність.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Перевищувати добову норму вживання солі — не більше однієї чайної ложки (5 г).
Тофу-скрембл
Інгредієнти (на 2 порції):
1. М’який тофу — 200 г;
2. Великий томат — 1 шт;
3. Чорна гімалайська сіль — ½ ч. л.;
4. Куркума — ¼ ч.л;
5. Карі — ⅓ ч.л.;
6. Кокосова олія — ½ ст.л.;
Приготування:
1. Томат опустіть в киплячу воду на 30 секунд, потім виловіть шумівкою і покладіть в холодильник на 5 хвилин. Зніміть шкірку. Можна також просто зрізати шкірку ножем.
2. У глибокій мисці розітріть виделкою тофу до крихти.
3. Розігрійте сковорідку, налийте в неї трохи кокосової олії. Дрібно наріжте охолоджений томат і протушкуйте його протягом 1 хв. Додайте тофу.
4. Перемішуючи, обсмажуйте тофу протягом 2 хв., а в кінці додайте карі, куркуму і чорну сіль. Викладіть готовий скрембл на скибочку бездріжджового хліба.
Готово!
Найкраще готувати в обідній час.
Салат “Мімоза”
Інгредієнти:
Картопля відварена - 300 г;
Морква відварена - 200 г;
Асафетида 1/4 ч.л.;
Чорна сіль - 1/2 ч.л.;
Куркума - 1/2 ч.л.;
Тофу - 200 г;
Веганський майонез - 200 г;
Норі - 1 лист.
Приготування:
2/3 частини тофу, чорну сіль, 2 ст.л. майонезу і норі помістіть в одну ємність і збивайте до однорідної маси в блендері.
Картоплю і моркву натріть на крупній тертці в різні ємності. Залишок тофу натріть на дрібній терці і змішайте з асафетидою, куркумою і сіллю. Викладіть шарами:
1 шар: Суміш тофу з норі.
2 шар: Кaртопля, трохи змастіть майонезом.
3 шар: Морква, змастіть її майонезом.
4 шар: Тофу з куркумою.
Помістіть салат на ніч в холодильник.
Подавайте охолодженим на святковий стіл.
Смачного!