Сіль морська, дрібна
Сіль морська, дрібна

Сіль морська, дрібна


13 грн/ 500 г
500 г
+ -
Закінчується
Морська сіль // Туреччина
Калорійність на 100 г - 1, 00 ккал
24 місяці

  • Сіль моря є концентратом природної енергії, її створила сама природа;
  • Вважається, що морська сіль нешкідлива, і корисна для здоров'я, на відміну від звичайної;
  • Страву, приготовану з додаванням морської солі, неможливо порівняти за смаковими якостями з їжею, приправленою звичайною кухонною сіллю;
  • Дрібний помол солі призначений для використання у салатах та безпосередньо у готових стравах;
  • У догляді за шкірою дуже добре використовувати морську сіль для лікування прищів і гнійників - вона очищає і підсушує шкіру, так як має гарні антисептичні властивості. Це нескладно - треба просто приймати ванни з нею;
  • Застосовують сіль моря для поліпшення стану волосся;
  • Для боротьби з целюлітом морською сіллю розтирають проблемні місця, насипаючи її на губку або масажну щітку;
  • Добова норма вживання солі - не більше однієї чайної ложки.

____________________________________________________________

 

- Виняткова користь морської солі спостерігається при включенні її в раціон харчування людям, яким необхідно підвищити імунітет, відрегулювати кров'яний тиск, привести в порядок роботу кишечника або щитовидної залози;
 
- При нежиті, синуситах, ангінах розчин морської солі дозволить чудово промити носові пазухи, подібна процедура чудово сприяє знищенню шкідливих мікробів, вірусів;
 
- Допоможе при сильному болі в горлі чайна ложка морської солі, розчинена в склянці води, полоскання таким розчином значно ефективніше звичних аптечних засобів;
 
- Якщо замінити звичайну сіль в харчуванні морською, це сприяє поліпшенню здоров'я, адже споживання морської солі (в розумних кількостях) покращує обмін речовин, і з організму починають активніше виводитися шлаки і токсини.
 
- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту;
 

Зберігайте сіль так, щоб вона не піддавалася впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте сіль в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже її від змішування з ароматами і від попадання вологи;

____________________________________________________________


Панір (Домашній індійський сир)

Інгредієнти:

  1. Молоко  — 3 л.;

  2. Лимонний сік — 2 ст.л.;

  3. Натуральний йогурт — 450 мл.;

  4. Куркума — ⅓ ч.л.;

  5. Коріандр — ⅓ ч.л.;

  6. Перець чилі — ⅓ ч.л.;

  7. Сіль морська — 2 ч.л..


Приготування:
Поставте молоко на середній вогонь в каструлі так, щоб воно, піднявшись, не втекло. За бажанням додайте сіль і вибрані спеції (можна зробити без спецій і солі - все на ваш смак.)

Додайте в йогурт сік лимону. Дуже важливо, щоб йогурт був кімнатної температури, і ні в якому разі не був холодним! Як тільки молоко починає закипати, акуратно тонкою цівкою починайте вливати йогурт. Не поспішаючи, перемішайте дерев'яною лопаткою, коли вже буде кипіти. Молоко почне згортатися, тобто розпадатися на молочно-прозору рідину (сироватку) і грудочки майбутнього сиру.

Зніміть каструлю з вогню. Якщо сироватка не прозора, поставте каструлю знову на вогонь і додайте ще трохи йогурту. Ні в якому разі не тримайте панір на вогні занадто довго, інакше він вийде жорстким.
  
Молоко, яке продається в наших магазинах, не завжди можна згорнути таким способом, так як для консервації в нього додані речовини, що перешкоджають згортанню. Навіть при великій кількості йогурту, молоко згортається частково і залишається білуватим. В цьому випадку молоко потрібно залишити на кілька годин, поки всі тверді частинки не піднімуться на поверхню, утворюючи щільний сирний шар.

Далі застеліть друшлак марлею і відкиньте панір в марлю. Промийте його під струменем холодної води півхвилини, щоб він став щільнішим і щоб видалити згорнуту речовину, яка може зіпсувати смак паніру.

Потім відіжміть залишок рідини наступними способами. Якщо вам потрібен щільний панір для виготовлення кубиків сиру або сирних солодощів, зв'яжіть марлю, в якій він знаходиться, і покладіть на деякий час під прес. Чим довше панір буде перебувати під пресом, тим твердішим вийде. Можна також повісити його в марлі і залишити, поки не стече вся волога і панір не затвердіє. Якщо вам потрібен м'який сир, просто затягніть марлю тугіше і вичавте воду.

Замість йогурту можна використовувати сметану або кефір в тих же пропорціях.

Не варто тримати сир зовсім недовго під пресом, менше години. Час перебування під пресом краще збільшити починаючи від 1,5 до 5 годин. 

Найкраще їсти сир в обідній час.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.