Чілі перець мелений
Чілі перець мелений

Чілі перець мелений


18 грн/ 100 г
100 г
+ -
Є в наявності
перець чілі мелений/ Індія
на 100 г : білки – 12 г, жири - 17,3 г, вуглеводи - 29,4 г. Калорійність 318 кКал.
12 місяців

  • Перець чілі – пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком;
  • Чілі додають до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових;
  • Чілі  відмінно доповнить картопляне чи горохове пюре, баклажани, кабачки, помідори;
  • Чілі чудово поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком, зірою;

          • При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний  напій або ж з’їжте жирну їжу, щоб нейтралізувати печіння.
            ______________________________________________________________

          - Перець чілі активізує процес травлення, стимулює секрецію шлункового соку, покращує роботу печінки, лікує гепатит, «спалює» токсини в товстій кишці, а також має антипаразитарну дію;


          - Чілі провокує виділення ендорфінів, викликає емоційне піднесення, допомагає побороти апатію, а також є відмінним джерелом вітаміну С;


          - Чілі лікує атеросклероз судин всього організму, знижує рівень холестерину, а також є профілактичним засобом від серцево-судинних захворювань;


          - Чілі нормалізує активність нервової тканини головного мозку, лікує епілепсію, допомагає впоратись з безсонням;


          - Чілі стимулює циркуляцію крові і “зІгріває” внутрішні органи та суглоби, також є ефективним засобом при застудах;


          - Надлишок гостроти в стравах можна компенсувати додавши йогурт, сметану або вершки;


          - Чілі протипоказаний  при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (перець подразнює слизові оболонки);


          - Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


          - Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


          Більше про чілі:  http://goo.gl/ZMrBx9


          Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки



          Трюфелі з перцем чилі

          Інгредієнти:

          1. Шоколад гіркий — 325 г;

          2. Кеш`ю — 100 г;

          3. Масло кокосове — 100 г.;

          4. Перець чилі мелений — 1/2 ч. л.;

          5. Какао-порошок — 2-3 ст.;

          6. Вода - 50 мл.


          Приготування:

          Взбийте горішки кеш`ю з водою до утворення однорідної маси.

          Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.

          Кокосове масло підігрійте з перцем, додайте в шоколад, розмішайте.

          Змелене кеш`ю підмішайте в загальну масу.

          Приберіть на 12 годину в холодильник.

          З застиглої маси сформуйте кульки і обваляйте їх в какао.

          Дати застигнути в холодильнику 30 хвилин. За бажанням ще раз обваляйте в какао.
          Зберігайте в холодильнику.

          Смачного!


           Печений тофу з ківі

          Інгредієнти:

          1. Тофу — 900 г.;
          2. Пюре з ківі — 300 г.;
          3. Кленовий (агавовий) сироп — 70 г
          4. Перець чилі — 1/4 ч.л..;
          5. Сіль рожева — 1/5 ч.л.;
          6. Імбир — 1/4 ч.л..;
          7. Кокосове масло — 30 г.;

          Ківі очистіть, м'якоть наріжте довільно, з'єднайте з сиропом. Збийте в блендері.
          У масу з ківі і сиропу додайте чилі, імбир і масло, все добре перемішайте.
          Сир залийте маринадом і витримайте в холодильнику 1 годину. Далі населіть його на шампури і підсмажте на вугіллі, або запечіть в духовці.
          Смачного!
          Написати відгук
          Відгуки про товар
          Написати відгук


          Надіслати відгук
          Дякуємо за ваш відгук!
          Він буде опублікований після перевірки адміністратором.