Чілі перець мелений
Чілі перець мелений

Чілі перець мелений


21 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Перець чілі мелений / Індія.
на 100 г : білки – 12 г, жири - 17,3 г, вуглеводи - 29,4 г. Калорійність 318 кКал.
12 місяців

В чому сила ПЕРЦЮ ЧІЛІ (меленого)?

  • Перець чілі – пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком;
  • Він активізує процес травлення, стимулює секрецію шлункового соку, покращує роботу печінки, лікує гепатит, «спалює» токсини в товстій кишці, а також має антипаразитарну дію;
  • Також чілі нормалізує активність нервової тканини головного мозку, лікує епілепсію, допомагає впоратись з безсонням;
  • А ще перець чілі стимулює циркуляцію крові і “зігріває” внутрішні органи та суглоби, також є ефективним засобом при застудах.

Як використовувати ПЕРЕЦЬ ЧІЛІ (мелений)?

  • Чілі додають до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових;
  • Він відмінно доповнить картопляне чи горохове пюре, страви з баклажанів, кабачків та помідорів;
  • Цей перець чудово поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком та зірою;
  • Надлишок гостроти в стравах можна компенсувати додавши йогурт, сметану або вершки.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Чілі протипоказаний  при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (оскільки він подразнює слизові оболонки).

Детальніше

  • Чілі провокує виділення ендорфінів, викликає емоційне піднесення, допомагає побороти апатію, а також є відмінним джерелом вітаміну С;
  • Перець чілі лікує атеросклероз судин всього організму, знижує рівень холестерину, а також є профілактичним засобом від серцево-судинних захворювань;
  • При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний напій або ж з’їжте жирну їжу, щоб нейтралізувати печіння;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.



Трюфелі з перцем чилі

Інгредієнти:

1. Шоколад гіркий — 325 г;

2. Кеш`ю — 100 г;

3. Олія кокосова — 100 г.;

4. Перець чілі мелений — 1/2 ч. л.;

5. Какао-порошок — 2-3 ст.;

6. Вода - 50 мл.


Приготування:

1. Збийте горішки кеш`ю з водою у блендері до утворення однорідної маси.

2. Шоколад поламайте на шматочки і розтопіть на водяній бані.

3. Кокосову олію підігрійте з перцем, додайте в шоколад, розмішайте.

4. Змелене кеш`ю підмішайте в загальну масу.

5. Приберіть на 12 годину в холодильник.

6. З застиглої маси сформуйте кульки і обваляйте їх в какао.

7. Дайте застигнути в холодильнику 30 хвилин. За бажанням ще раз обваляйте в какао.
Зберігайте в холодильнику.

Смачного!


 Печений тофу з ківі

Інгредієнти:

1. Тофу — 900 г.;
2. Пюре з ківі — 300 г.;
3. Кленовий (агавовий) сироп — 70 г
4. Перець чилі — 1/4 ч.л..;
5. Сіль рожева — 1/5 ч.л.;
6. Імбир — 1/4 ч.л..;
7. Кокосове масло — 30 г.;

Ківі очистіть, м'якоть наріжте довільно, з'єднайте з сиропом. Збийте в блендері.
У масу з ківі і сиропу додайте чилі, імбир і масло, все добре перемішайте.
Сир залийте маринадом і витримайте в холодильнику 1 годину. Далі населіть його на шампури і підсмажте на вугіллі, або запечіть в духовці.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.