Чорний перець
Чорний перець

Чорний перець


33 грн/ 50 г
50 г Є в наявності

- +
Чорний перець / В’єтнам.
на 100 г: білки – 6.1 г, жири – 8.7 г, вуглеводи – 50.5 г. Калорійність – 263 Ккал.
12 місяців

В чому сила ЧОРНОГО ПЕРЦЮ?

  • Чорний перець – це висушені плоди зі зморшкуватою поверхнею червоно-бурого чи чорного кольору. Запах - пряний, смак - насичений, гострий, пекучий;
  • Це один з найефективніших стимуляторів травної системи - він очищає організм від токсинів і накопиченого слизу, покращує апетит, запобігає розладам шлунку;
  • Регулярно приправляйте чорним перцем їжу, щоб тримати себе у формі. Він стимулює процес обміну речовин та активізує спалювання калорій.

Як використовувати ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ?

  • Чорний перець – найуніверсальніша пряність: його можна додавати абсолютно до всіх страв, щоб збагатити аромат та підкреслити смак їжі;
  • Цілі горошини переважно використовують у консервації овочів та грибів, а мелений - додають до різноманітних гарячих страв, оскільки він володіє інтенсивнішим ароматом та смаком;
  • Чорний перець поєднується абсолютно з усіма прянощами та спеціями;
  • Особливо корисно додавати чорний перець до сирої та холодної їжі, адже це допомагає її перетравленню і засвоєнню.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Надмірне вживання чорного перцю провокуватиме роздратованість та перезбудження організму;
  • Варто утриматись від вживання чорного перцю при виразці шлунку.

Детальніше

  • Використовуйте чорний перець як профілактику виникнення серцево-судинних захворювань, оскільки перець розріджує кров, знищує згустки, покращує кровообіг;
  • Дрібка чорного перцю у поєднанні з медом очистить органи дихання від слизу і перешкоджатиме його виникненню;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Рис з морквою і кокосом



Інгредіенти:

  1. Довгий рис — 1 скл.;

  2. Кокосова олія або масло Гхі — 2 ст.л.;

  3. Насіння кунжуту (або кеш’ю) — 1.5 ст.л.;

  4. Гвоздика — 6 бутонів;

  5. Чорний перець цілий — 6 горошин;

  6. Кориця (паличка довж. 4 см) — 1 шт.;

  7. Кокосова стружка — 3 ст.л.;

  8. Вода — 2 скл.;

  9. Морква (очищена і нашаткована) — 1.5 скл.;

  10. Сіль морська — 1/4 ч.л.;

  11. Родзинки — 2 ст.л.

Приготування:

  1. Ретельно промийте рис, вимочіть і просушіть. Розігрійте олію в товстодонній каструлі на середньому вогні. Не доводячи до появи диму, киньте в олію насіння кунжуту, гвоздику, чорний перець, паличку кориці і кокосову стружку. Смажте, помішуючи, поки стружка не стане золотистою. Всипте рис і обсмажуйте його декілька хвилин, поки зерна рису не стануть злегка прозорими.

  2. Додайте воду і решту компонентів, підсильте вогонь і доведіть до кипіння. Зробіть вогонь мінімальним, накрийте щільною кришкою, і нехай повільно кипить без помішування 20-25 хв, поки рис не стане повітряним, овочі м'якими, а вся рідина не вбереться.

  3. Вимкніть вогонь і залиште рис під кришкою на 5 хв, щоб ніжні зерна стали твердіші. Перед самою подачею на стіл зніміть кришку і розпушіть гарячий рис виделкою.

Примітка. Цей золотистий рис з прожилками нашаткованої моркви і підсмаженою кокосовою стружкою має солодкуватий присмак через додавання родзинок. Гвоздику, горошини чорного перцю і паличку кориці краще перед подачею на стіл вийняти з рису.

Ця страва ідеально підходить для обіду або вечері.

Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.