(068) 618-18-86  (073) 029-58-83   (066) 601-90-94  
Рожевий перець
Рожевий перець

Рожевий перець


38 грн/ 25 г
25 г Є в наявності

- +
Перець рожевий / Бразилія
12 місяців

  • Перець рожевий (бразильський перець) – це висушені ягоди вічнозеленого куща, плоди якого вкриті яскравою червоно-рожевою оболонкою, а ззовні схожі на журавлину;
  • Аромат червоного перцю нагадує аніс та м’яту, смак схожий на імбир, проте червоний перець не є пекучим, а швидше солодким із кислинкою та приємним свіжим післясмаком;
  • Рожевий перець - вишукана пряність - додавайте його до фруктових і овочевих салатів, холодних закусок, різноманітних десертів, запечених овочів, фруктів тощо;
  • Загалом, рожевий перець чудово доповнить легкі страви, ніжні мусси і соуси, цитрусові маринади, страви з рису, морозиво. Може використовуватись як прикраса для готових страв; 
  • Рожевий перець добре поєднується з імбирем, базиліком, м’ятою, мускатним горіхом, фенхелем та  іншими видами перцю;

________________________


- Для повного розкриття аромату рожевий перець потрібно прогріти на сухій сковорідці, а потім розмолоти і додати до страви;


- Рожевий перець має тонізуючу дію, покращує кровообіг,  є корисним при ревматизмі, подагрі, артриті та сприяє швидшому загоєнню виразок і ран;


- Рожевий перець допомагає зняти запалення ротової порожнини та горла,  ефективний при захворюваннях дихальної і травної системи;


- У великих кількостях рожевий перець є токсичним і здатен викликати алергію. Рекомендовано додавати не більше 10 горошин в страву.


Більше про рожевий перець: https://goo.gl/BDWuXN

Журавлиновий соус з рожевим перцем

Інгредієнти:

1. Журавлина (свіжа або заморожена) — 500 г.;

2. Мед — 1 скл.;

3. Вода — 1/3 скл.;

4. Кориця — 1 паличка;

5. Перець рожевий — 2-3 шт.;

6. Мускатний горіх — 1/4 ч.л.;

7. Цедра і сік апельсина — 1 шт.


Приготування:

Журавлину, якщо у вас свіжа, промийте та висушіть.

У середній каструлі об'єднайте журавлину, і воду.

Перемішайте.

Доведіть суміш до кипіння.

Зменшіть вогонь і додайте паличку кориці, перець (можна попередньо перемолоти) і мускатний горіх.

Перемішайте і готуйте протягом 5-7 хвилин.

По закінченню часу деякі ягоди журавлини тріснуть, а деякі залишаться цілими.

Додайте апельсиновий сік і цедру, перемішайте і дайте охолонути, додайте меду, перемішайте. Подавайте охолодженим.


Безалкогольний глінтвейн

Інгредієнти:

1.Виноградний сік —  3 скл.;

2. Вода — ½  скл.;

3. Яблука —  ½ шт.;

4. Лимонна цедра —  2 ст.л.;

5. Апельсин — 1 шт.;

6. Кориця — 2 шт.;

7. Гвоздика —  ½ ч.л.;

8. Перець рожевий —  4 шт.;

9. Імбир —  за смаком;

10. Кардамон —  за смаком;

11. Родзинки —  2 ст.л.;

12. Мед —  за смаком



Приготування:

Беремо емальовану або скляну каструлю. Вливаємо в неї виноградний сік і воду.

Ставимо на повільний вогонь і починаємо додавати всі інгредієнти по порядку: цедру апельсина і цедру лимона, дрібно нарізані шматочки яблука, родзинки, перець, корицю, гвоздику, імбир і кардамон.

Перемішуємо і чекаємо, поки глінтвейн не нагріється як слід. До кипіння його ні в якому разі не доводимо.

Вогонь виключаємо, накриваємо глінтвейн кришкою і тримаємо п'ять хвилин.

Після розливаємо по келихах і подаємо.

Це навіть не їжа, а відмінний засіб від застуди.



Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.