Каєнський перець мелений
Каєнський перець мелений

Каєнський перець мелений


23 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Каєнський перець
на 100 г : білки – 12 г, жири - 17,3 г, вуглеводи - 29,4 г. Калорійність 318 кКал.
12 місяців

  •  Каєнський перець – пряність темно-червоного кольору з насиченим гострим, пекучим смаком;
  • Каєнський перець додають до різноманітних соусів, маринадів, заправок, овочевих, рисових, грибних страв, супів, бобових;
  • Каєнський перець  відмінно доповнить картопляне чи горохове пюре, баклажани, кабачки, помідори;
  • Каєнський перець чудово поєднується з кмином, гвоздикою, куркумою, фенхелем, лавровим листом, коріандром, часником, базиліком, зірою;

          • При “вогні” в ротовій порожнині випийте молоко, кисломолочний  напій або ж з’їжте жирну їжу, щоб нейтралізувати печіння.
            ______________________________________________________________

          - Каєнський перець активізує процес травлення, стимулює секрецію шлункового соку, покращує роботу печінки, лікує гепатит, «спалює» токсини в товстій кишці, а також має антипаразитарну дію;


          - Каєнський перець провокує виділення ендорфінів, викликає емоційне піднесення, допомагає побороти апатію, а також є відмінним джерелом вітаміну С;


          - Каєнський перець лікує атеросклероз судин всього організму, знижує рівень холестерину, а також є профілактичним засобом від серцево-судинних захворювань;


          - Каєнський перець нормалізує активність нервової тканини головного мозку, лікує епілепсію, допомагає впоратись з безсонням;


          - Каєнський перець стимулює циркуляцію крові і “зігріває” внутрішні органи та суглоби, також є ефективним засобом при застудах;


          - Надлишок гостроти в стравах можна компенсувати додавши йогурт, сметану або вершки;


          - Каєнський перець протипоказаний  при виразці, гастриті та інших запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту (перець подразнює слизові оболонки);


          - Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


          - Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

          Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

          Мексиканський секретний соус

          Інгредієнти:

          1. Домашній майонез (сметана, веганський майонез чи ніжне тофу) — ½ склянки;

          2. Вода — 1-2 ст.л.;

          3. Сік лайму (можна лимону) — 1-2 ч.л.;

          4. Сіль — ⅛ ч.л. (або за смаком);

          5. Чілі порошок — ½ ч.л.;

          6. Паприка — 1 ч.л.;

          7. Перець каєнський — ⅛-¼ ч.л.

          Приготування:

          Помістіть всі інгредієнти до чаші блендера та взбийте до однорідності. Якщо використовуватимете тофу, тоді можна додати більше води за бажанням.

          Готово! Насолоджуйтесь мексиканською пікантністю.



          Тушкований гарбуз з кедровими горішками і сиром тофу


          Інгредієнти:

          1. Гарбуз — 500 г.;
          2. Тофу — 200 г.;
          3. Солодка червона цибуля — 2 головки;
          4. Кедрові горіхи — 30 г.;
          5. Перець чилі — 1 ч.л.;
          6. Часник — 1 зубч.;
          7. Овочевий бульйон або вода — 1 л.;
          8. Арахісове масло  — 1 ст.л.;
          9. Кориця (за бажанням) — 1 ч.л.;
          10. Морська сіль — ¼ ч.л.;
          11. Рукола свіжа — на смак.

          Приготування:

          Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте кубиками і помістіть в каструлю. Залийте овочевим бульйоном (водою), доведіть до кипіння і залиште на вогні на 5 хвилин, потім вийміть гарбуз шумівкою.

          Цибулю і часник почистіть і дрібно наріжте.
          Розігрійте в сковороді арахісове масло і обсмажте цибулю і часник на повільному вогні до прозорості.
          Викладіть в сковороду гарбуз, присипте корицею, посоліть і доведіть до готовності, час від часу перемішуючи дерев'яною ложкою.
          Додайте шматочки тофу, потримайте ще 2-3 хвилини на середньому вогні, потім присипте кедровими горіхами і перцем чилі.
          Подавайте гарячим.
          Можна прикрасити руколою.
          Смачного!

          Написати відгук
          Відгуки про товар (1)
          Написати відгук


          Надіслати відгук
          Дякуємо за ваш відгук!
          Він буде опублікований після перевірки адміністратором.