Духмяний перець
Духмяний перець

Духмяний перець


16 грн/ 50 г
50 г
+ -
Є в наявності
Перець духмяний / Мексика
на 100г: білків – 6.1 г, жирів – 8.7 г, вуглеводів – 50.5 г. Калорійність – 263 Ккал.
12 місяців

  • Перець духмяний (пімента, ямайський перець, гвоздичний перець, англійський перець) – висушені незрілі ягоди із пекучим смаком і пряним сильним ароматом, який нагадує суміш чорного перцю, гвоздики і мускатного горіха;
  • Духмяний перець - універсальна пряність - додавайте його до найрізноманітніших страв: супів, борщів, каш, підлив, салатів, рису, грибів і бобових. Особливо смакує духмяний перець із баклажанами та шпинатом;
  • Використовуйте духмяний перець для ароматизації варення, десертів, тіста, кондитерських виробів, при консервуванні фруктів та овочів, а також додавайте у різноманітні фруктові напої, каву та чай;
  • Духмяний перець чудово поєднується з усіма прянощами;
  • Додавайте перець на початку приготування для того щоб повністю розкрити його аромат;
____________________________________________

- Ефірні олії, що містяться у духмяному перці, здатні додавати енергії, бадьорості, сил. Це потужний антисептик, який вбереже організм від патогенних бактерій та мікробів;


- Духмяний перець налагодить роботу травної системи, позбавить від здуття живота, метеоризму та попередить діарею;


- Завдяки насиченості калієм духмяний перець нормалізує сольовий обмін і мозкову активність;


- Не слід вживати духмяний перець при індивідуальній непереносимості;


- Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильного нагрівання. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це збереже їх від змішування з ароматами і від попадання вологи;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Більше про духмяний перець у Вікіпедії: https://goo.gl/SJCbia


Стаття від "Смак Життя"Прянощі - це природні ліки

Томатна сальса

Інгредієнти:

  1. Томати різані — 200 г;

  2. Вода — 300 мл.

  3. Оливкова олія — 0,5 склянки;

  4. Часник — 3 зубчики;

  5. Базилік (свіжий) — 1 пучок;

  6. Перець чорний — 2-3 горошини

  7. Рожевий перець/духмяний — 2-3 горошини

  8. Сіль (морська харчова) — за смаком.

Приготування:
Базилік вимийте і обсушіть. Томати з'єднайте з водою в ємності, де буде зберігатися томатна сальса. Часник очистіть і роздавіть зубчики плоскою частиною ножа (у такому вигляді зубчики будуть довго віддавати аромат і за потреби їх завжди можна виловити). Додайте часник до томатів. Листочки базиліка, дрібно порвіть руками і додайте в суміш. Додайти велику щіпку солі. Перець тут саме в горошинах, тому той, що вже мелений, найчастіше особливого смаку і аромату не додає страві зовсім, тільки гостроту.
А в цьому соусі будь-який смак важливий, тому горошини перцю варто потовкти перед самим додаванням в соус. Добре до чорного перцю додати пару горошин духмяного або рожевого перцю. Залийте оливковою олією і перемішайте.
Томатна сальса буде смачнішою після кількох годин зберігання у холодильнику, з часом смак страви буде тільки покращуватись.
Максимальний термін зберігання – 4 дні.
Варіантів використання томатної сальси безліч.
Її можна використовувати для брускет, снеків, лавашу, додавати в овочеві салати, канапки, поливати нею пасту, страви з овочів (особливо з баклажанів) та тофу.

Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.