Мак
МакМак

Мак


85 грн/ 250 г
250 г Є в наявності

- +
Мак / Чехія.
на 100г: білки – 18г, жири – 42г, вуглеводи - 28г. Калорійність - 525 Ккал.
6 місяців

Чим особливий МАК?

  • Насіння маку цінується завдяки високому вмісту в ньому олії (45-55%);
  • Крім цього, в макових зернах міститься велика кількість вітамінів Е і РР, які сприятливо впливають на здоров’я і красу шкіри людини;
  • Макове насіння також багате мікро-і макроелементами, такими як залізо, фосфор, кальцій, калій, магній, які так необхідні для правильного функціонування всіх органів і систем організму;
  • А ще насіння маку відновлює м'якість і еластичність шкіри, надає їй особливу шовкову ніжність.

Як вживати МАК?

  • Мак додають до випічки, десертів, салатів, коктейлів та смузі;
  • Споживайте насіння маку як профілактичний засіб при: безсонні, нервових і фізичних навантаженнях, спазмах кровоносних судин при гіпертонії, стенокардії, мігрені;
  • В день рекомендовано вживати не більше 40 г насіння;
  • Будь-яке насіння  рекомендується замочувати у воді на 5-6 годин або на ніч. Після чого його потрібно вживати, ретельно розжовуючи. Це сприятиме максимально доброму засвоюванню його у нашому організмі. Якщо ж такої можливості немає, то також корисним буде розмелювати насіння сухим у кавомолці і вживати самостійно чи додавати у різні страви, салати, каші тощо.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Не варто зловживати маком  людям з ожирінням;
  • Не рекомендовано вживати мак при бронхіальній астмі, жовчокам'яній хворобі та захворюваннях печінки.

Детальніше

  • Насіння маку - гарний живильний засіб для серця при судомах кровоносних судин при гіпертонії, стенокардії і мігрені;
  • Насіння маку можна використовувати як легке снодійне. Воно має седативну, снодійну, знеболюючу та спазмолітичну дію;
  • Незамінний продукт для людей, які страждають частими стресами, важкими фізичними і емоційні навантаженнями, дратівливістю; знімає синдром «хронічної втоми», виявляє легку розслаблюючу дію.




Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, дітям, спортсменам, діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями,, захворюваннями ШКТ. 


Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Маковий пиріг з лимонним кремом

Інгредієнти:


  1. Борошно пшеничне цільнозернове — 1 склянка;

  2. Кокосова олія — 4 ст.л.;

  3. Молоко або рослинне молочко — ½ склянки;

  4. Фініки — 150 г;

  5. Змелений льон (або шрот) — 1 ст.л.;

  6. Бананове пюре — ¾ склянки;

  7. Насіння маку — ⅓ склянки;

  8. Ванілін (або насіння зі стручка) — ½ ч.л.;

  9. Сода харчова — ½ ч.л.;

  10. Сіль морська — щіпка

Для лимонного крему:

  1. Кокосова олія — 8 ст. л.;

  2. Мед — ½ склянки

  3. Кеш’ю — 100г;

  4. Лимон — 1 шт.

Приготування:


1. Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть квадратну форму для випічки пергаментним папером.

2. Збийте разом у блендері кокосову олію, молоко/молочко та фініки. Додайте змелений льон, бананове пюре, насіння маку, ванілін, соду та сіль. Додайте до вологої маси борошно і вимішайте тісто.

3. Викладіть тісто у форму, розгладьте ложкою чи шпателем. Випікайте близько 35 хвилин. Перевіряйте готовність тіста зубочисткою. Якщо на ній не залишатиметься вологе тісто, тоді пиріг готовий.

4. Дістаньте пиріг з духовки, форми та залиште щоб охолов.

5. За цей час приготуйте крем. Витисніть сік лимона. Додайте у чашу блендера для коктейлів всі інгредієнти та збивайте до кремової однорідності. Якщо крем буде зарідкий - поставте його у холодильник, щоб кокосова олія затверділа. Нанесіть крем лопаткою поверх пирога. Зберігайте в холодильнику.
Смачного!

Найкраще вживати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.