Рис Басматі золотий (пропарений)
Рис Басматі золотий (пропарений)Рис Басматі золотий (пропарений)

Рис Басматі золотий (пропарений)


77 грн/ 700 г
700 г Є в наявності

- +
Рис Басматі / Індія
на 100г: білків, г: 7.5г, жирів , г: 2.6, вуглеводів , г: 62.3. Калорійність - 303Ккал.
12 місяців

  • Басматі — Король Рису! Таку назву він отримав через велику кількість корисних речовин та неперевершений аромат і смак;
  •  Басматі дуже просто і швидко готувати. Беремо 1 частину рису та 2 частини киплячої підсоленої води, проварюємо, різко зменшивши вогонь до мінімуму 5-7 хв. без кришки. Потім рис знімаємо з вогню, накриваємо кришкою та даємо йому "потомитися" ще 20 хв.
  • Рис басматі – чудовий гарнір або ж самостійна страва;
  • Містить фолієву кислоту, яка важлива для вагітних жінок;
  • Рис басматі є екологічно чистим продуктом, тобто він не накопичує в собі солі важких металів та інших шкідливих речовин;
  • За вмістом амінокислот та інших необхідних поживних речовин, басматі займає перше місце серед усіх сортів рису.
__________________________________________________________________________
 
-         Корисні властивості індійського рису басматі обумовлені наявністю в його складі вітамінів, макро- і мікроелементів та інших речовин, необхідних для нормального функціонування організму;


-         Нерозчинні волокна рису забезпечують профілактику онкологічних захворювань, захищаючи організм від утворення і зростання ракових клітин;


-         Вживання рису басматі зміцнює центральну нервову систему - він містить багато вітамінів групи В;


-         У великій кількості басматі містить клітковину, яка очищає кишківник і допомагає нормалізувати рівень холестерину в крові;


-         Корисний рис басматі для діабетиків, оскільки регулює рівень цукру в крові;


-         Рис захищає шлунок і не збуджує шлункову секрецію, тому його зручно використовувати в дієтах;


-         Зберігайте рис в щільно закритому посуді в сухому темному місці;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.
__________________________________________________________________________



Дієтичний продукт. Рекомендовано для щоденного вживання , при дієтичному харчуванні.
 
 
Дізнайтесь більше про рис басматі:  wikipedia.org 


.Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників

 



Кунжутні крекери

Інгредієнти:

  1. Борошно рисове — 100 г;

  2. Борошно пшеничне цільнозернове  — 100г;

  3. Шрот амаранту — 20г;

  4. Олія кунжутна (або інша рослинна) — 50г;

  5. Олія кокосова — 50г;

  6. Сироп агави (чи інший підсолоджувач) — 100г;

  7. Сіль морська — щіпка;

  8. Насіння білого кунжуту — 50г;

  9. Насіння чорного кунжуту — 50г;

Приготування:


Прогрійте насіння кунжуту у духовці при температурі 150 град. протягом 10-15 хв. Дайте насінню охолонути. Змішайе всі сухі інгредієнти та насіння в мисці. Додайте всю олію та ввітріть її у суху суміш. Додайте сироп чи підсолоджувач. Крекер можна зробити соленим. Тоді замість сиропу додайте більше солі за смаком. Якщо маса буде розсипатись додайте трішки води. Замішайте туге тісто, викладіть на плівку, розділіть на 2 частини та розкатайте у круглий канат чи довгий прямокутник за бажанням. Замотайте тісто у плівку та покладіть у морозильник на 3 години. Заморожене тісто наріжте тонкими (5-7мм) скибочками та випікайте у нагрітій до 160 град. духовці протягом 15-20 хв. до золотої рум’яності. Остудіть та зберігайте в герметичній тарі, щоб вони довше залишались хрусткими.


Найкраще вживати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.