Кус-кус (крупний)
Кус-кус (крупний)

Кус-кус (крупний)


65 грн/ 700 г
700 г
+ -
Є в наявності
Кус-кус крупний / Ізраїль
на 100г: білків, г: 12.8г, жирів , г: 0.6, вуглеводів , г: 72.4. Калорійність - 376 Ккал.
12 місяців

  • Кус-кус  крупа, популярна в усьому світі завдяки своєму чудовому смаку і корисним властивостями;
  • Кус-кус – чудовий гарнір або самостійна страва. Його подають замість відвареного рису або картоплі, додають в деякі салати, використовують як начинку для фарширування, в пловах, супах тощо;
  • Готується практично миттєво;
  • Найнадійніший спосіб збереження цінних мінеральних речовин і вітамінів   приготування крупи на пару;
  • Подавати до столу можна в будь-якому вигляді - і гарячим, і холодним;
  • Кус-кус чудово поєднується з овочами, фруктами, горіхами і приправами.
__________________________________________________________________________


- Кус-кус рекомендовано людям зі слабким імунітетом та зниженим гемоглобіном;

Пшеничний кус-кус багатий вітаміном В5, який підіймає життєвий тонус, бореться з хронічною втомою і депресією, лікує безсоння

- Вживання кус-кусу покращує регенерацію шкіри і волосся, що актуально при ранньому посивінні;

- Нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту сприяє достатня кількість мікроелементів, що містяться у кус-кусі - фосфор, калій, залізо, мідь і харчові волокна;

- Кус-кус корисний для профілактики раннього старіння і захворювань суглобів;

- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

 

 

Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями, із зайвою вагою.


 

Дізнайтесь більше про кус-кус: uk.wikipedia.org


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.

Кус-кус у грибах

Інгредієнти:

  1. Олія рослинна — 3 ст.л.;

  2. Шпинат свіжий (або заморожений) — 6 склянок;

  3. Королівські шампіньйони — ½ склянки

  4. Часник — 2 зубчики (або асафетида ½ ч.л.);

  5. Цибуля ріпчаста — 1 шт;

  6. Овочевий бульйон (або вода) — ½ склянки;

  7. Кус-кус крупний — 1 склянка;

  8. Вода — 2 склянки;

  9. Олія рослинна — 2 ст.л.

Приготування:

Доведіть воду до кипіння, додайте кус-кус і варіть на малому вогні протягом 10-15 хв. до помірного розм’якшення. Злийте залишкову воду, додайте олію, вимішайте і відкладіть. Підігрійте в сотейнику олію, наріжте цибулю і готуйте її протягом 3-5 хв., поки вона не стане м’якою та напівпрозорою. Додайте розчавлений часник та готуйте ще 2 хв. Якщо готуєте з асафетидою, тоді додасте її в кінці приготування (за 1 хв. до виключення вогню). Додайте гриби та готуйте ще 5 хв на невеликому вогні. Додайте шпинат і бульйон (або воду) і перемішайте. Прикрийте та варіть, поки не буде готовий шпинат. Близько 5 хв. Додайте кус-кус і перемішайте. Смачного!

Найкраще вживати у першій половині дня.


Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.