Спельта (органічна)
Спельта (органічна)

Спельта (органічна)


42 грн/ 600 г
600 г Є в наявності

- +
Спельта / Україна.
на 100г: білки – 14,5г, жири – 2,4г, вуглеводи – 70,2г. Калорійність – 339 Ккал.
6 місяців

Чим особлива СПЕЛЬТА, та як її використовувати?

  • Спельта – (еммер, ачар, камут)  -  вид пшениці з прадавніх часів, що не схрещувалась з іншими сортами пшениці;
  • Спельта - екологічно чистий продукт - вона не переносить жодних штучних добрив;
  • Вміст білків у спельті перевищує їх вміст у пшениці та курячих яйцях, тому спельта – чудова їжа для вегетаріанців;
  • Зі спельти, як і з пшениці, виготовляють борошно, висівки, пластівці, варять каші, пророщують.

В чому сила СПЕЛЬТИ?

  • Регулярне вживання спельти допомагає покращити зір та нормалізувати тиск;
  • Сприяє схудненню та запобігає накопиченню жирів;
  • Допомагає покращити стан шкіри та волосся, омолоджує організм;
  • Високий вміст вітаміну В6 допомагає позбутися зайвого холестерину.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Вживання спельти стабілізує роботу серця та мозку, укріплює всю серцево-судинну систему;
  • Підвищує тонус та додає  енергії, тому корисна людям, що займаються спортом.


Помилково вважають, що спельта і полба - це одне і те ж саме. Насправді, це не так. Спельта (Triticum spelta) - це вид полби. Спельта відноситься до м'яких сортів і є неймовірно корисною. Також екологічно-чистою, завдяки товщині своєї оболонки. Полба - це не просто сорт пшениці, а група видів, що включають в себе різні сорти пшениці. До полби відноситься дев'ять видів: Triticum dicoccoids, Triticum boeoticum, Triticum thaoudar, Triticum urarthu, Triticum dicoccum, Triticum monococcum, Triticum spelta, Triticum macha, Triticum timofeevi, серед яких і спельта. Всі ці види характеризуються ламкими колоссям і плівчастим зерном, з якого практично не вимолочується оболонка, невибагливістю, стійкістю до хвороб і швидко достиганням. Варто відзначити, що більшість видів полби зараз не культивується, виключення складають спельта і двузернянка. Істотна відмінність спельти від полби полягає в хромосомному наборі: спельта містить 42 хромосоми, а полба - 28.




Підходить для діабетиків, спортсменів, людей з зайвою вагою, анемією, проблемами з серцем та шлунком та для всіх, хто хоче покращити своє здоров’я.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Десерт “Оригінальний”

Інгредієнти:

  1. Яблуко — 1 шт;

  2. Домашній сир — 100 г;

  3. Проростки спельти — 20 г;

  4. Мед — 1 ст.л.;

  5. Кориця — ½ ч.л.;

Приготування:

1. Для пророщення зерна необхідно спельту замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посуд кришкою чи тканиною. Відкладіть спельту у тепле темне місце поки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.

2. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.

3. Сир перетріть через сито. Спельти проростки подрібніть в чаші блендера.

4. Змішати всі інгредієнти, викладіть у форму і посипте корицею.

Смачного!

Найкраще вживати у першій половині дня. Чудово смакує діткам.


Толма  ( з Вірменської кухні)


Інгредієнти:


1. Сочевиця80 г;

2. Спельта - 160 г;

3. Квасоля - 80 г;

4. Цибуля - 80 г;

5. Олія - 120 г;

6. Курага - 80 г;

7. Виноградне листя - 400 г;

8. Родзинки - 40 г;

9. Зелень, перець червоний, сіль - за смаком.

ПРИГОТУВАННЯ:
1. Спельту промити,  замочити на ніч, зварити.
2. Підсмажити цибулю до золотистого кольору.
2. До вареної спельти додати варену сочевицю, квасолю, змішати з підсмаженою цибулею, додати  родзинки, зелень, перець, сіль.
3. Ошпарити виноградні листки. Завернути в начинку в виноградні листки у вигляді конвертиків. Складати рядами в каструлю, додати курагу, воду і олію. Зварити до готовності, посипати зеленню.


Каша зі спельти з морквою


Складники:

1 скл зерен спельти 

1 цибуля  

1 морква

3 ст л олії 

3 скл води 

сіль - за смаком 


Приготування:


1.Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на тертці.

2. В каструлю налити олії і стушкувати цибулю і моркву приблизно 10 хвилин. 

3. Добре промити спельту, додати до моркви і цибулі, перемішати. 

4. Долити теплу кип'ячену воду в співвідношенні крупа-вода - 1: 3. 

5. Готувати на слабкому вогні до повного википання води, додати сіль. 

6. Залишити кашу настоюватись близько 30 хвилин.


Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (10)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.