Жито (органічне)
Жито (органічне)

Жито (органічне)


58 грн/ 600 г
600 г Є в наявності

- +
Жито / Україна.
на 100г: білки - 9,9г, жири - 2,2г, вуглеводи - 55,8г. Калорійність - 238 Ккал.
6 місяців

Чим особливе ЖИТО, та як його використовувати?

  • Органічне жито - лідер серед злаків по вмісту вітамінів групи В;
  • Воно допоможе відновити організм після важких операцій та затяжних хвороб;
  • З жита готують каші, печуть хліб та паляниці, пророщують, роблять пластівці та квас;
  • Випічка з жита добре впливає на стан зубів та ясен, покращує роботу мозку та зміцнює м'язи.

В чому сила ЖИТА?

  • Жито знижує ризик виникнення злоякісних пухлин;
  • Клітковина , що міститься в житі допоможе вивести з організму токсини;
  • Вживання жита та житніх виробів допомагає боротися із застудними захворюваннями, бронхіальною астмою та алергією;
  • А житній хліб та каші рекомендується вживати при захворюваннях серця та щитовидної залози.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Жито знижує рівень холестерину, нормалізує обмін речовин та допомагає травленню.




Дієтичний продукт. Підходить для діабетиків, для  сердечників,, спортсменів, вегетаріанців, осіб з ожирінням, і для всіх прихильників здорового харчування.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Житні хлібці з проростків

Інгредієнти:


  1. Зерно жита — 300 г;

  2. Мигдаль — 60 г (можна замінити іншим горіхом або соняшником);

  3. Насіння льону — 20 г;

  4. Вода питна — 2 ст.л.;

  5. Сіль або змелена ламінарія — ¼ ч.л.

Приготування:

1. Для пророщення зерна необхідно замочити жито у чистій воді на 3-5 годин (або на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посудину кришкою чи тканиною. Відкладіть жито у тепле темне місце допоки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день.

2. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.

3. Подрібніть горіхи чи насіння у кавомолці чи млинку до утворення борошна. Залийте насіння льону водою і зачекайте, поки воно не пустить слиз. Приблизно до півгодини.

4. Змеліть проростки жита в блендері. Додайте борошно з горішків і перемішайте. Додайте всі інші інгредієнти і все перемішайте.

5. Розкатайте тісто. Чим тонше тісто, тим швидше висохне. Помістіть розкачане тісто в дегідратор. Зазвичай випічка тоненьких коржиків займає приблизно 1-2 години, а товстих - 3-4 години.

6. Сушіть хлібці до того моменту, поки не з'явиться хрустка скоринка. Тут важливо не пересушити! Інакше тісто стане твердим, як камінь. Витягайте коржі тоді, коли вони ще м'які.

7. Якщо у вас немає дегідратора, приготувати хлібці можна і в духовці. В цьому випадку вам знадобиться спеціальна решітка. Встановіть в духовці низьку температуру (бажано з конвекцією вентилятора) і злегка відкрийте дверцята.

8. Пам'ятайте, що готовий хлібець повинен бути зовні сухим і хрустким, а всередині - злегка тягучим. Коли вистигнуть хлібці, зберігайте їх в герметичному контейнері в холодильнику.



Відвар з зерен жита

0, 5 скл зерен жита
5 скл води


ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Зерно добре промити,  залити водою та настоювати в темному прохолодному місці, не менше 1 години
2.      Прокип`ятити протягом 3-4 хвилини, вистудити, процідити.


Житній  квас

500 грам житнього борошна;
3 літри окропу;
100 грам меду;
50 грам родзинок;
декілька шматочків житнього хліба, листя м'яти, смородини


ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Борошно разводимо окропом, остуджуємо до 35 градусів.
2.      Додаємо всі інші складники, закриваємо посуд кришкою і ставимо на  1,5 доби в тепле місце (готовність квасу визначається появою на поверхні густої піни).
3.       Зливаємо та проціджуємо квас, виходить приблизно 2 літри. Розливаємо в банки чи пляшки та охолоджуємо в холодильнику. Залишки квасу можна використати для приготування наступної порції квасу.
 

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.