Жито (органічне)
Жито (органічне)

Жито (органічне)


29 грн/ 650 г
650 г
+ -
Є в наявності
Жито / Україна
на 100г: білки - 9,9г, жири - 2,2г, вуглеводи - 55,8г. Калорійність - 238 Ккал.
24 місяці


  • Органічне жито - лідер серед злаків по вмісту вітамінів групи В;
  • Жито допоможе відновити організм після важких операцій та затяжних хвороб;
  • Випічка з жита добре впливає на стан зубів та ясен, покращує роботу мозку та зміцнює м'язи;
  • З жита готують каші, печуть хліб та паляниці, пророщують, роблять пластівці, квас.

____________________________________________________________________________________________________


- Жито знижує ризик виникнення злоякісних пухлин;


- Знижує рівень холестерину, нормалізує обмін речовин та допомагає травленню;


- Клітковина , що міститься в житі допоможе вивести з організму токсини;


- Вживання жита та житніх виробів допомагає боротися із застудними захворюваннями, 

бронхіальною астмою та алергією;


- Житній хліб та каші рекомендується вживати при захворюваннях серця та щитовидної залози;


- Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Дієтичний продукт. Підходить для діабетиків, для  сердечників,, спортсменів, вегетаріанців, осіб з ожирінням, і для всіх прихильників здорового харчування.




Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.


Більше про жито: http://goo.gl/URqNwO




Житні хлібці з проростків

Інгредієнти:

  1. Зерно жита — 300 г;

  2. Мигдаль — 60 г (можна замінити іншим горіхом або соняшником);

  3. Насіння льону — 20 г;

  4. Вода питна — 2 ст.л.;

  5. Сіль, або змелена ламінарія — ¼ ч.л.

Приготування:

Для пророщення зерна необхідно жито замочити у чистій воді на 3-5 годин (або на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посудину кришкою чи тканиною. Відкладіть жито у тепле темне місце допоки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.
Подрібніть горіхи чи насіння кавомолці чи млинку до утворення борошна. Залийте насіння льону водою і зачекайте, поки воно не пустить слиз. Приблизно до півгодини. Змеліть проростки жита в блендері. Додайте борошно з горішків і перемішайте. Додайте всі інші інгредієнти і все перемішайте. Розкатайте тісто. Чим тонше тісто, тим швидше висохне. Помістіть розкачане тісто в дегідратор. Зазвичай випічка тоненьких коржиків займає приблизно 1-2 години, а товстих - 3-4 години. Сушіть хлібці до того моменту, поки не з'явиться хрустка скоринка. Тут важливо не пересушити! Інакше тісто стане твердим, як камінь. Витягайте коржі тоді, коли вони ще м'які.

Але якщо у вас немає дегідратора, приготувати хлібці можна і в духовці. В цьому випадку вам знадобиться спеціальна решітка. Встановіть в духовці низьку температуру (бажано з конвекцією вентилятора) і злегка відкрийте дверцята.
Пам'ятайте, що готовий хлібець повинен бути зовні сухим і хрустким, а всередині - злегка тягучим. Коли вистигнуть хлібці, зберігайте їх в герметичному контейнері в холодильнику.


Відвар з зерен жита
0, 5 скл зерен жита
5 скл води


ПРИГОТУВАННЯ:
1.      Зерно добре промити,  залити водою та настоювати в темному прохолодному місці, не менше 1 години
2.      Прокип`ятити протягом 3-4 хвилини, вистудити, процідити.


Житній  квас
500 грам житнього борошна
3 літри окропу
100 грам меду
 50 грам родзинок
декілька шматочків житнього хліба, листя мяти, смородини


ПРИГОТУВАНЯ:
1.      Борошно разводимо окропом, остуджуємо до 35 градусів.
2.      Додаємо всі інші складники, закриваємо посуд кришкою і ставимо на  1,5 доби в тепле місце (готовність квасу визначається появою на поверхні густої піни).
3.       Зливаємо та проціджуємо квас, виходить приблизно 2 літри. Розливаємо в банки чи пляшки та охолоджуємо в холодильнику. Залишки квасу можна використати для приготування наступної порції квасу.
 

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.