Арахіс лущений (смажений)
Арахіс лущений (смажений)

Арахіс лущений (смажений)


60 грн/ 500 г
500 г
+ -
Є в наявності
Арахіс / Індія.
на 100г: білки - 26г, жири - 45г, вуглеводи - 59г. Калорійність - 551 Ккал.
6 місяців

В чому сила АРАХІСУ смаженого?

  • Арахіс є поживним продуктом з високою калорійністю, багатий на рослинний білок, який  легко засвоюється  організмом;
  • Він сприяє відновленню серцево-судинної системи;
  • Містить унікальні амінокислоти, вітаміни A, Д, Е, а також фолієву кислоту, яка відновлює клітини організму.

Як вживати АРАХІС?

  • Арахіс їдять сирим,  підсмаженим, використовують для приготування арахісової пасти, халви, шоколаду, солодощів та олії.
  • Найкраще арахіс їсти зранку, щоб організм наситився енергією і потратив її протягом дня;
  • Оптимальна норма арахісу для дорослої людини на день - 15-20 шт. Для дитини - до 10 шт;
  • Цей смажений арахіс є солоним.

Чого не варто?

  • Арахіс протипоказаний при подагрі, артриті, артрозі, цукровому діабеті;
  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту. 

Детальніше
  • Арахіс лущений  (арахіс культурний, арахіс підземний або земляний горіх) – однорічна трав’яниста рослина роду арахіс родини бобових;
  • В їжу використовуються підземні плоди – боби овальної форми та кремового кольору;
  • Арахіс містить мікро- і макроелементи - залізо, кальцій, калій, натрій, фосфор, марганець, магній, цинк, селен, мідь;
  • Також містить клітковину, олію, вуглеводи, унікальні амінокислоти, вітаміни А, Д, Е, РР, В2 та біотин.
  • Має здатність покращувати згортання крові, його призначають при гемофілії і кровотечах.

Арахіс є чудовим джерелом життєво важливих елементів, незамінна складова для здорового харчування.

 Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Тістечка з тертим арахісом


1. М’яке масло - 125 г.

2. Лущений сирий арахіс - 225 г.

3. Цукор - 225 г.

4. Банан - 1 шт.
5. Борошно - 150 г.

6. Порошок до печива -1/2 ч.л.

7. Дрібка солі


Приготування:
1. Розтерти в пасту 150 грамів арахісу, додати розм’якшене масло і вимішати до однорідної маси.

2. Поступово всипати цукор і збити, потрошки додати збитий банан, постійно вимішуючи, всипати борошно, порошок до печива і сіль, 75 грамів арахісу посікти і всипати слідом за борошном, вимішати руками м’яке еластичне тісто, загорнути в харчову плівку і охолодити  впродовж 30 хвилин. 

3. Сформувати 20 кульок і розташувати їх на встелених пергаментом деко, злегка притиснувши пальцями і залишивши достатньо проміжків, бо тістечка підростуть. 

4. Пекти у добре розігрітій духовці при 190 градусів 15 хвилин поки зарум’яняться. Перед вживанням остудити.


Домашнє арахісове масло з хрумкими крихтами


1 кг арахісу
20 мл олії без запаху (наприклад, з фундука)
20 мл кленового сиропу (можна замінити свіжим рідким медом)
20 грамів цукрової пудри
10 грамів солі


Приготування:

1. Арахіс підсушити в духовці при 180 градусів, періодично помішуючи, доки набуде карамельного кольору й інтенсивного аромату. 

2. Коли арахіс охолоне, помістіть 600 грамів арахісу разом із сіллю в кухонний комбайн чи блендер і розітріть на максимальній швидкості. Ви побачите, як поступово арахіс перетвориться на крихти, а згодом на однорідну пасту.

3.  Тоді додайте по кілька крапель олію, кленовий сироп (або мед) і цукрову пудру.

4.  Всипте ще 200 грамів арахісу, а через кілька хвилин – останні 200 грамів , зменшіть швидкість і дочекайтесь, поки маса стане однорідною. 


Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.