Жорнове борошно зі спельти
Жорнове борошно зі спельтиЖорнове борошно зі спельти

Жорнове борошно зі спельти


41 грн/ 900 г
900 г
+ -
Закінчується
Виготовляється на східно-тірольських жорнових млинах, Green, Австрія
на 100гр продукту : білків – 17г, жирів – 3г, вуглеводів – 75г. Калорійність – 335 Ккал.
6 місяців

  • Цільнозернове борошно спельти – це борошно грубого помолу, яке отримують в процесі перемелювання цільного зерна;
  • Спельта – (полба, еммер, ачар, камут)  -  вид пшениці з прадавніх часів, що не схрещувалась з іншими сортами пшениці;
  • Борошно спельти - екологічно чистий продукт, оскільки спельта не переносить жодних штучних добрив;

В цільнозерновому борошні зберігається увесь вітамінно-мінеральний склад, який міститься лише в оболонці (яка відсутня в очищеному магазинному борошні);

___________________________________


- Борошно спельти додає випічці приємного горіхового смаку;


- Борошно спельти зберігає всі корисні властивості та якості навіть при дрібному помолі;


- Клітковина, що зберігається в борошні, допоможе вивести шлаки та токсини з організму;


- Борошно спельти містить велику кількість білка, вітамінів групи В, фосфору та магнію;


- Борошно спельти використовують для приготування здорової випічки – хліба, печива, крекерів тощо.


Підходить для діабетиків, спортсменів, людей з зайвою вагою, анемією, проблемами з серцем та шлунком та для всіх, хто хоче покращити своє здоров’я.


Більше про спельту:  http://goo.gl/b0VUpK


Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.

 

Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.

 

1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

 

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 

Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.

Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

 

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 

Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

 

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

 

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

 

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

 

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.


Овочевий кекс

Інгредієнти:


  1. Борошно зі спельти — 200 г;

  2. Овочевий бульйон (або вода) — 200мл;

  3. Оливкова або кокосова олія — 3 ст.л.;

  4. Цукіні невеликі — 2 шт;

  5. Морква — 3 шт;

  6. Перець солодкий — 3 шт;

  7. Горошок — 100 г;

  8. Сир тофу або адигейський — 100 г (не обов’язково);

  9. Орегано — 2 ст.л.;

  10. Сода — 2 ч.л.;

  11. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:


Нагрійте духовку до 200 С.
Цукіні та моркву поріжте кружельцями, а перець очистіть від насіння та наріжте соломкою. Викладіть овочі на деко та випікайте протягом 10-12 хв. В останні 3 хв. приготування додайте до овочів орегано, сіль та перець (якщо використовуєте) та перемішайте.
В мисці вимішайте борошно з содою. Додайте олію та воду і вимішайте тісто. Додайте до тіста натертий сир (якщо використовуєте), горошок і ¾ частини спечених овочів. Все ретельно перемішайте. Викладіть тісто у форму для кексів, а зверху  розмістіть залишену частину овочів. Змастіть овочі зверху оливковою (або кокосовою) олією. Випікайте кекс при 180 град. протягом 50 хв. Якщо викладені зверху овочі будуть пропікатись занадто швидко - зменшіть температуру до 160 град. Пробуйте кекс на готовність зубочисткою, або дерев’яною паличкою. Готове тісто не буде прилипати до палички. Готовий кекс дістаньте з форми та дайте застигнути.
Смачного!

Найкраще вживати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Надіслати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.