Борошно нутове
Борошно нутове

Борошно нутове


69 грн/ 900 г
900 г Є в наявності

- +
Нут (турецький горох) / Україна.
на 100г. : білки - 10.9 г, жири - 2.9 г, вуглеводи - 66.0 г. Калорійність - 337 Ккал.
6 місяців

Чим особливе НУТОВЕ БОРОШНО?

  • Борошно нутове свіжозмелене власного виробництва  (грем, гарбанзо, чічі) - це борошно, яке отримують при перемелюванні нуту або турецького гороху (бобова рослина, яка розповсюджена в країнах Близького Сходу);
  • Таке борошно - це хороше джерело калію, кальцію, цинку, білків, вітамінів E, В;
  • Нутове борошно не містить глютену, а це є важливим фактором для людей, які страждають на целіакію, тобто непереносимість глютену;
  • Турецький горох насичує організм піродіксіном (вітаміном В6), без якого не може функціонувати імунна система;
  • Вживання такого борошна покращує регенерацію шкіри і волосся, що актуально при ранньому посивінні.

Як використовувати НУТОВЕ БОРОШНО?

  • Здебільшого нутове борошно використовують для випічки, а також для супів і каш;
  • Будь-яка випічка з нутового борошна має підвищену біологічну й харчову цінність;
  • Нутове борошно працює як природний скраб, при цьому насичуючи шкіру корисними речовинами, безпечно її очищає та не пересушує її.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Нутове борошно не лише корисний, але й смачний продукт, який підвищує ситність і смакові властивості їжі, зокрема кондитерських виробів;
  • У нього низький глікемічний індекс, а це означає, що від нього ви точно не наберете зайвої ваги, і навіть навпаки - схуднете.




Дієтичний продукт. Підходить всім, хто стежить за здоров’ям та красою, а також діабетикам, людям з серцево-судинними захворюваннями та  зайвою вагою.



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Сирна запіканка з кіноа і вишнею



Інгредіенти:

  1. Кіноа — 125 г.;

  2. Молоко кокосове (або інше рослинне) — 350 мл.;

  3. Шматок лимонної шкірки

  4. Олія кокосова або масло Гхі — 60 г.;

  5. Кокосовий цукор — 120 г.;

  6. Тофу класичний або адигейський сир — 500 г.;

  7. Борошно нутове — 2 ст.л.;

  8. Розпушувач для тіста (або сода) — 1/2 ч.л.;;

  9. Вишні без кісточок — 200 г.;

  10. Смажений мигдаль — 40г.;

  11. Льон — 2 ст.л.


Приготування:
1. Кіноа зваріть в молоці з додаванням лимонної шкірки на маленькому вогні до готовності, приблизно 15 хв. Після чого крупу залиште під закритою кришкою ще на 10 хв. набухати.
2. Льон попередньо замочений на 2 години у воді (приблизно 4 ст.л.), взбийте з цукром і маслом.
3. Додайте сир, борошно, перемішане з розпушувачем, додайте кіноа, вишню і мигдаль.
4. Готову масу перекладіть у форму, застелену папером для випічки, за бажанням можете покласти зверху маленькі шматочки масла.
5. Випікайте в розігрітій до 175ºC духовці приблизно 1 годину.
Смачного!


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.

Гарбузовий брауні



Інгредієнти:

  1. Борошно нутове (або пшоняне) — 130г.;

  2. Запечений гарбуз (вибирайте солодких сортів, наприклад мускатний) — 150г.;

  3. Рослинне молоко — 100г.;

  4. Фініки — 150г.;

  5. Розтопленого кокосова олія — 20г.;

  6. Гіркий шоколад — 50г.;

  7. Волоські горіхи — 30г.;

  8. Кероб/какао порошок — 2ст.л.;

  9. Насіння чіа — 2 ст.л.;

  10. Розпушувач — 1 ч.л.;

  11. Сода (+трохи лимонного соку) — 1/3 ч.л.⠀


Приготування:
1. З'єднайте гарбуз, молоко, фініки і кокосову олію і зблендуйте до однорідності.
2. Додайте насіння чіа і ще раз подрібніть.
3. Окремо з'єднайте борошно, кероб і розпушувач.
4. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти і добре перемішайте.
5. Додайте соду, гашену лимонним соком.
6. У кінці додайте подрібнені горіхи і шоколад.
7. Випікайте при t° 180° близько 30 хв.⠀
8. Верхній гарбузовий шар: з'єднайте в блендері запечений гарбуз і фініки, сироп чи інший підсолоджувач (за смаком) і подрібніть. Полийте цією сумішшю запечений брауні.

  • Замість гарбузового шару можете полити брауні розтопленим шоколадом або арахісовою пастою.
  • Брауні виходить не дуже солодкий, так що, якщо ви любите, щоб було солодко, додайте декілька ст.л. сиропу топінамбура/агави або більше шоколаду.
  • Рецепт розрахований на квадратну форму 16х16см.


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.



Італійська паляниця з нутового борошна


Інгредієнти:


1. Нутове борошно – 0,5 склянки
2. Сіль – 0,5 ч. л.
3. Орегано – 1 ч. л.
4. Базилік –1 ч. л.
5. Часник (порошок) – 1 ч. л.
6. Куркума, каєнський перець – по дрібці
7. Вода – 0,5 склянки
8. Оливкова олія – 1 ч. л.
9. Оливкова олія для змащування форми


Спосіб приготування:


1.     Всі сухі інгредієнти змішуємо у мисці.
2.     Додаємо воду у кілька етапів, збиваючи суміш.
3.     Змащуємо жиром велику сковороду з антипригарним покриттям і розігріваємо.
4.     Виливаємо на гарячу сковороду тісто, зверху збризкуємо його олією.
5.     Смажимо по 5-7 хвилин з кожної сторони.
 
                                                           Котлети з нутового борошна 


Інгредієнти:


1. Борошно нутове – 1,5 склянки

2. Окріп – 1,5 склянки
3. Половина цибулини
4. Петрушка – за смаком

5. Орегано - щіпка

6. Базилік - щіпка

7. Сіль - 1/3 ч.л.

8. Порошок часнику - 1/3 ч.л.
9. Кумин – 0,5 чайної ложки
10. Пекарський порошок – 0,5 ч. л.
11. Олія для смаження – 2 ст. л.


Спосіб приготування:


1. Ріжемо дрібно цибулю і петрушку.
2. Змішуємо всі інгредієнти. Формуємо невеликі котлети з маси.
3. Розігріваємо олію, викладаємо котлети і смажимо до золотої скоринки.

 
Смачного!

Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер, або зберігати в оригінальному пакеті дой-пак. В сухому прохолодному місці.