Солод житній ферментований
12 відгуків
400 г
Під замовлення (1 доба)
Що таке солод житній ферментований та чим він особливий?
- Солод житній ферментований — ферментоване житнє зерно.
- Ми виготовляємо його таким чином, щоб зберегти всі корисні властивості — пророщуємо жито, ферментуємо (томимо), сушимо та перемелюємо до стану борошна.
- Завдяки ферментації всі корисні речовини перетворюються на простіші та легше засвоюються організмом.
- Солоду притаманний світло-коричневий та темно-коричневий колір, що залежить від інтенсивності ферментації.
- Солод використовують для покращення смаку та структури хліба та іншої випічки.
- Рекомендуємо вживати солод при виснаженнях, фізичних навантаженнях та анемії та діабеті.
Яка користь солоду житнього ферментованого?
- Містить всі 8 незамінних амінокислот у складі. Вони стимулюють білковий обмін та сприяють росту м'язової тканини.
- Джерело вітамінів Е, А, холіну, кальцію, магнію, фосфору, селену та марганцю.
- Природний імуномодулятор — стимулює імунні реакції організму та допомагає йому відновлюватися.
- Солод багатий на клітковину. А тому регулярне вживання створює в кишківнику сприятливе середовище для розвитку корисних бактерій.
Як використовувати житній солод?
- Використовуйте для приготування хліба, булочок тощо. Солод зробить тісто пухким, додасть солодкого присмаку та подовжить термін зберігання виробу.
- Оскільки солод багатий на мікроелементи, можна вводити його в щоденний раціон. Додавайте солод до йогурту, каш або посипте ним салат.
- Можна приготувати домашній квас.
Ловіть рецепт смачного напою від нас:
- 1 ч.л солоду + 250 мл кип'яченої води (60°C).
- Дайте настоятись 5 хвилин і перелийте в нову посудину, щоб залишився осад на дні.
- Для смаку можна додати молоко.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непериносимості.
- Перед вживанням у гострій стадії панкреатиту, гастриту чи язви проконсультуйтесь із лікарем.
Солод житній ферментований / Україна
на 100 г: білки – 10 г, жири – 1 г, вуглеводи – 66 г. Калорійність – 316 ккал
Пересипати в герметичний контейнер, або зберігати в оригінальному пакеті дой-пак. В сухому прохолодному місці.
6 місяців
48. Паляниці з солодом
Інгредієнти:
Житнє борошно цільнозернове — 500 г;
Вода — 200 мл;
Сіль (за бажанням) — 5 г;
Сироп, змелені фініки чи інший підсолоджувач — 50 г;
Солод житній ферментований — 2 ст.л.;
Олія оливкова (або кокосова) — 100 г;
Сода харчова — 2 ст.л.;
Смачного!
Найкраще споживати такі паляниці у першій половині дня.