Кмин
3 відгуки
100 г
Є в наявності
Чим особливий кмин?
- Кмин — довгасте насіння із сильним пряним ароматом і гіркувато-солодким смаком.
- Містить у великій кількості:
- кальцій — 690 мг, підвищує міцність кісток і зубів;
- калій — 1350 мг, нормалізує водно-сольовий баланс і обмін речовин;
- магній — 358 мг, покращує роботу нервової системи. - Кмин має антибактеріальний ефект, тому бореться з кишковими паразитами і грибками.
- Джерело тимохінона — антиоксиданта, який підвищує тонус організму і працездатність.
- кальцій — 690 мг, підвищує міцність кісток і зубів;
- калій — 1350 мг, нормалізує водно-сольовий баланс і обмін речовин;
- магній — 358 мг, покращує роботу нервової системи.
Як використовувати кмин?
- Традиційна спеція індійської та середземноморської кухні. Добре розкриває смак овочевих та м'ясних страв. Додавайте у випічку, супи, соуси, салати, запіканки.
- Поєднується із коріандром, зірою, базиліком, лавровим листом, пажитником, чорним та духмяним перцем.
- Відвар з насіння кмину корисний для проблемної жирної шкіри — має легкий матуючий ефект.
- Маленька порада від нас ❤️
Для кращого розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або просто на сухій сковорідці.
Для кращого розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або просто на сухій сковорідці.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Протипоказаний при гастриті, язві, діабеті та ішемічній хворобі серця.
Кмин / Єгипет.
на 100 г: білки – 20 г, жири – 15 г, вуглеводи – 12 г. Калорійність – 333 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Гарячий салат із молодої картоплі з кмином
Інгредієнти:
Картопля (або батат — 2шт) — 8 шт.
Кмин — 1 ч.л.
Сметана (як варіант кокосові вершки) — 7 ст.л.
Гірчиця — 2 ст.л.
Цибуля зелена — 2 пучки.
Петрушка — 1/2 ч.л.
Сіль морська — за смаком.
Перець — за смаком.
Приготування:
1. Картоплю вимийте, відваріть в шкірці 12-15 хв до м'якості. Злийте воду та дайте злегка охолонути. Потім очистіть, наріжте дольками, посипте кмином, перемішайте і викладіть у салатницю.
2. З'єднайте сметанкову заправку і гірчицю, приправте сіллю й перцем. Додайте зелену цибулю, петрушку й перемішайте.
Готово. Смачного!